(VIDEO) “Ma ne, kaj me če bit strah. Poglejte, jaz sem že v takih letih, da človeka ne sme več biti strah” – Karl Erjavec pred kongresom DeSUS-a o strahu pred Pivčevo – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Ma ne, kaj me če bit strah. Poglejte, jaz sem že v takih letih, da človeka ne sme več biti strah” – Karl Erjavec pred kongresom DeSUS-a o strahu pred Pivčevo

(VIDEO) “Ma ne, kaj me če bit strah. Poglejte, jaz sem že v takih letih, da človeka ne sme več biti strah” – Karl Erjavec pred kongresom DeSUS-a o strahu pred Pivčevo

“Jaz sem 15 let predsednik stranke Desus in sem marsikaj od tega kar imamo v programu tudi že uresničil. Recimo, usklajevanje pokojnin, potem regres in podobne zadeve. Tako, da za menoj stoji trdo delo, trda pogajanja, pa tudi marsikaj sem preživel v svoji politični. Na primer, moral sem odstopiti zaradi poročila računskega sodišča. Tako, da naj ljudje pač na kongresu ocenijo moje delo in naj mi dajo pač zaupanje glede na njihovo oceno.

Na vprašanje kakšne rezultat pričakuje glede na napovedi protikandiatke Aleksandre Pivec precej tesen je Erjavec dejal, da pričakuje zmago.

“Poglejte, jaz pričakujem, da bom deležen zaupanja, kakšen bo pa rezultat, prepustimo to. Takrat, ko bodo glasovi prešteti, bomo videli, kakšen bo dejanski rezultat”.

Prav tako bodo po njihovih navedbah šele po kongresu lahko odgovorili na vprašanje, kako lahko zmaga enega ali drugega vpliva na stabilnost vladne koalicije. Erjavec danes tudi ni želel razkriti, ali bi v primeru njegove zmage lahko Pivčeva nadaljevala delo ministrice za kmetijstvo. Tudi na vprašanje, ali bi v primeru njene zmage sam zapustil stranko ali položaj ministra za obrambo, je odvrnil, da je treba počakati na 18. januar.

Na konkretno vprašanje, kaj bi se zgodilo po kongresu in, ali bi ministrica še lahko ostala ministrica, ki meni, da tudi, če bo zmagala, bo tudi Erjavca pustila na obrambnem ministrstvu, pa je Erjavec odgovoril:

“Poglejte, počakajmo, da bo kongres izveden, da bodo volitve izvedene, potem bomo pa videli glede na aktualno situacijo”.

Poslanec Franc Jurša meni, da ne vidi obeh v stranki po tem kongresu. Na konkretno vprašanje, ali bo v primeru zmage Erjavca morala Pivčeva zapustiti ministrski položaj in tudi stranko, Erjavec ni želel odgovoriti konkretno.

“Poglejte, to je mnenje, ki ga je dal poslanec Franc Jurša, To je samo eno od mnenj”.

Pa vaše mnenje?

“Tega ne komentiram”.

Boste vi zapustili stranko, ministrski položaj, če zmaga Pivčeva, so bili vztrajni novinarji.

“Počakajmo na 18. januar,” se ni dal Erjavec.

Medtem pa Pivčeva ne vidi razloga za to, da tako ona kot Erjavec ne glede na rezultat ne bi nadaljevala svojega ministrskega dela: “Eden od naju bo pač vodil stranko naprej in verjamem, da jo bo popeljal v boljše in svetlejše čase.” Življenje bo tudi po kongresu teklo naprej ne glede na zmago ali poraz, je dejala in ocenila, da svoje ministrsko delo opravlja dobro in ga zato želi opravljati tudi v prihodnje.

Ponovila je, da se v osebne dvoboje pred kongresom ne misli spuščati. Kot je pojasnila, se osredotoča na programsko vsebino, se srečuje z delegati, jim poskuša predstaviti svojo vizijo stranke in jih s tem prepričati.

Glede posledic kongresa Desusa na koalicijsko stabilnost pa je Erjavec dejal, da to težko komentira. Počakajmo, da se kongres zgodi, potem bomo pa lahko tudi na ta vprašanja odgovarjali.

Zmaga enega ali drugega bo verjetno vplivala tudi na delo poslanske skupine. Erjavec je povedal, da je njegovo kandidaturo v današnjem pogovoru podprl poslanec Robert Polnar. Ta sicer večkrat v DZ ravna drugače kot drugi poslanci DeSUSa, zaradi česar ga čaka tudi pogovor v poslanski skupini. Če bo potrebno, pa tudi z vodstvom stranke, in sicer po kongresu, je danes povedal Erjavec.

“Poglejte, jaz sem danes z njim opravil pogovor. Moram reči, da sem tudi vesel, da je izrazil podporo za mojo kandidaturo za predsednika stranke. In sva se pač dogovorila, da bo najprej opravljen razgovor znotraj poslanske skupine, potem pa če bo potrebno, pa tudi z vodstvom stranke in sicer po kongresu”.

Erjavec je danes namigovanja, da želi, da premier Marjan Šarec zaradi teh očitkov razreši ministrico, označil za podtikanja, ki da prihajajo iz tabora Pivčeve. Na vprašanje, kako komentira to njegovo odločitev, da bo počakal, da se najprej spopadeta na kongresu.

Ste razočarani nad tem , da se bo šele takrat pogovoril z njo glede tega?

“Ne moram reči, da mene zelo moti, da mediji ves čas postavljajo trditve, da jaz želim od predsednika vlade, da umakne ministrico zato, da ne bi bila kandidatka za predsednico stranke Desus. Poglejte, to je čisto njegova odločitev, kdaj bo opravil ta pogovor. Enkrat ga bo gotovo opravil. Jaz na kongresu moram pač narediti svoje. To pomeni, da moram na kongresu zmagati in potem tudi ni pomembno kdaj bo predsednik vlade opravil ta pogovor. Res pa je, da očitno se ti standardi zelo znižujejo, ker, kot veste, mi smo imeli že en tak primer pri Petru Vilfanu, ki je moral odstopiti za bistveno bolj minorno zadevo. Ampak to je stvar predsednika vlade in jaz tega ne komentiram. Jaz si želim, da pač kongres odloči o tem, kdo je tista oseba, ki naj vodi še naprej stranko Desus in to, da se ves čas namiguje, da jaz želim, da predsednik vlade razreši ministrico zaradi SRIPTa, to so zgolj podtikanja. Žal, iz tabora, ki mu pripada ministrica”.

Na konkretno vprašanje, ali ga je po številnih kongresih Desusa, kjer je zmagoval, tokrat kaj strah, je Erjavec odgovoril:

“Ma ne, kaj me če bit strah. Poglejte jaz sem že v takih letih, da človeka ne sme več biti strah”.

Erjavec je danes tudi zavrnil povabilo ene od medijskih hiš, da bi se pred kamerami soočil s Pivčevo: “Mene ne bo, ker midva se bova na kongresu srečala”.

COMMENTS

Wordpress (0)