(VIDEO) Jelinčič: “Naša odločitev bo zanimiva” – Usoda ministrice Mlinarjeve negotova do konca – TOPNEWS.si

(VIDEO) Jelinčič: “Naša odločitev bo zanimiva” – Usoda ministrice Mlinarjeve negotova do konca

(VIDEO) Jelinčič: “Naša odločitev bo zanimiva” – Usoda ministrice Mlinarjeve negotova do konca

Kot vse kaže, bo izid glasovanja o kandidatki za ministrico Mlinarjevi do konca negotov. Današnje preverjanje prisotnosti v parlamentu je namreč pokazalo, da manjkata dva poslanca, ki sta se opravičila, in sicer poslanec opozicijske SDS Andrej Šircelj, ki je na službeni poti v tujini in poslanec SAB-a Franc Kramar, ki pa utegne priti zvečer na glasovanje, ki naj bi se dogajalo nekje okoli ponoči zvečer.

Če bi Kramer prišel, bi koalicija imela načeloma 45 glasov, opozicija pa 44, vendar je poslanec DeSUS-a Robert Polar, ki je glasoval tudi proti proračunu, še enkrat javno potrdil, da Mlinarjeve ne bo podprl “zato, ker je Avstrijka”.

Po zadnjih preverjanjih naj bi zvečer na glasovanju manjkal tudi eden od poslancev SNS-a, medtem ko naj bi ostali trije glasovali proti. Tako da je razmerje sil 44 proti 44, kar je še vedno premalo za potrditev Mlinarjeve. Koaliciji za potrditev Mlinarjeve manjka samo en glas.

Neenotnost poslanske skupine Desus-a in odnosi med Desusom in SAB pa so očitno razjezili Zmaga Jelinčilča, ki je danes dejal, da bo odločitev poslanske skupine SNS zanimiva. “Jaz mislim, da je tukaj vse skupaj ena smešnica in pri taki koliaciji ne rabijo nobene opozicije. Ker je toliko opozicije znotraj same koalicije, da je to za “popizdit”.

Lahko se zgodi, da zaradi padca ministrice, pade vlada in gospod Hršak (Ivan Heršak, poslanec Dsus-a, ki se je pri Mlinarjevi vzdržal pri glasovanju na zaslišanju), kot mu kažejo prognoze, ne bo več prišel v parlament. Naša odločitev bo zanimiva”.

Tudi če bo zmanjkal eden od poslancev SNS-a, medtem ko naj bi ostali trije glasovali, naj bi Jelinčičevega SNS glasovala proti. Če se do glasovanja, ki bo pozno zvečer, razmerja ne bodo spremenila, potem Mlinarjeva ne bo dobila dovolj glasov, tudi, če se bo v parlament vrnil poslanec SAB-a Franc Kramar. Za Mlinarjevo bi moral glasovati vsaj še en poslanec iz opozicije ali pa bi moral na opozicijski strani zmanjkati še kdo.

COMMENTS

Wordpress (0)