Mafijski obračun v Kopru: Izsiljevanja, laži in video trakovi – Videoposnetek Gorana Malenića posnel kar “dvorni” gradbinec občine Koper Ante Guberac?; Guberac zanika avtorstvo video posnetka – TOPNEWS.si

Mafijski obračun v Kopru: Izsiljevanja, laži in video trakovi – Videoposnetek Gorana Malenića posnel kar “dvorni” gradbinec občine Koper Ante Guberac?; Guberac zanika avtorstvo video posnetka

Mafijski obračun v Kopru: Izsiljevanja, laži in video trakovi – Videoposnetek Gorana Malenića posnel kar “dvorni” gradbinec občine Koper Ante Guberac?; Guberac zanika avtorstvo video posnetka

Primer direktorja Javnega stanovanjskega sklada Koper Gorana Malenića, ki te dni zaposluje, ne samo obalne medije, ampak kar celotno slovensko javnost, je res primer mafijskega obračunavanja samo zato, ker ni hotel odstopiti z mesta direktorja Javnega stanovanjskega sklada Koper in ker si je novi župan želel na njegovem mestu drugega človeka.

Potem ko so Gorana Malenića že letos poleti “prijateljsko” opozorili naj odstopi z mesta direktorja Javnega stanovanjskega sklada Koper, česar pa očitno ni upošteval in ostal na položaju, se je začelo.

Minuli teden, ko se je vračal z nepremičninskega posveta v Portorožu, so ga skoraj dobesedno pred domom pričakali policisti v civilu, ki so ga ustavili, poklicali policijsko patruljo ter zahtevali, da opravi alkotest, ki je bil seveda pozitiven.

Še bolj je banalna zgodba, kako je sploh prišlo do intervencije policije v civilu. Direktorja koprskega stanovanjskega sklada Gorana Malenića, ki se je tudi udeležil posveta v Portorožu naj bi ustavili, ker naj bi v baru ostal dolžan zapitek za 500 evrov.

Po rednem delu nepremičninskega posveta se je s kolegoma z ljubljanskega in republiškega nepremičninskega sklada posvetil novemu stanovanjskemu zakonu, nato pa je sledila večerja. Celodnevni dogodek se je zaključil v baru, kjer so se pridružili ostalim udeležencem posveta. Številčna družba je povzročila tudi visok račun, ki je znašal 500 evrov in v tistem trenutku je prišlo do težav in nesporazuma.

Po nedolžnem naj bi Malenića obtožili, da je odšel brez plačila računa. Iz bara so celo poklicali policijo in prijavili Malenića. Slednji nam je zatrdil, da je bil račun poravnan s strani enega od kolegov, ki je že med naročilom zagotovil, da bo naročeno pijačo plačal on. V nadaljevanju seveda ni bilo več govora o računu, ampak o alkotestu.

Potem ko je bil dogodek deležen “ustrezne” medijske pozornosti in obdelave, je bil Malenić minuli vikend deležen groženj in izsiljevanj s strani enega izmed ožjih sodelavcev koprskega župana, ki ga je to nedeljo obiskal na njegovem domu in zahteval, da odstopi z mesta JSS.

Robert Šuc

Po dokumentih, ki smo jih pridobili v redakciji Topnews.si, ki so romali tudi na NPU, gre za prvega svetovalca župana Roberta Šuca.

Malenić je v javnosti včeraj razkril podrobnosti in potrdil, da je bil deležen groženj in izsiljevanj s strani Roberta Šuca, ki je prišel k njemu v nedeljo zvečer in mu na listu papirja predstavil zahtevo župana, da mora po incidentu odstopiti z mesta direktorja Javnega stanovanjskega sklada

“Spravil se je na mene in mojo družino, kar je nedopustno. Jaz obžalujem vožnjo pod vplivom alkohola in bom prevzel vso odgovornost, ki mi jo bodo naložili organi pregona. Ne vidim pa razloga, da bi zaradi tega moral odstopiti. Hočem, da se me obravnava enako kot druge, ko nekdo preseže pooblastila,” je za medije povedal Malenić. Ker Malenić tudi po grožnjah Šuca ni hotel odstopiti, se je včeraj v medijih slučajno seveda znašel videoposnetek, ki naj bi ga dodatno diskreditiral.

Ker Malenić očitno ni dobro razumel “lekcije”, je sledilo nadaljevanje. Proti nesrečnemu Maleniću so se očitno zarotili tudi nekdanji prijatelji in zavezniki, saj je na spletu je zaokrožil video posnetek direktorja Javnega stanovanjskega sklada Koper Gorana Malenića, na katerem je videti, kako pije penino in pleše na pisarniški mizi. Posnetek je z mobilnim telefon posnel, kar poslovni partner, direktor Grafista Ante Guberac, sicer dvorni gradbinec v času župana Borisa Popoviča, pod katerim je Goran Malenić prevzel mesto direktorja javnega stanovanjskega sklada.

Ante Guberac in Boris Popović

Zakaj je Guberac posnetek, za katerega Malenić pravi, da je za obstoj posnetka vedel, dal v javnost, ve seveda samo Ante Guberac osebno. O motivih pa lahko ugibamo. Malenić pravi, da je na njem posneta proslavljanje prevzema novih prostorov koprskega stanovanjskega sklada, ki ga je očitno gradil kar Guberac, ki pa seveda sedaj nadaljuje gradbene posle z novim županom Alešem Bržanom.

Guberac zanika avtorstvo posnetka

Na zapis se je odzval tudi Ante Guberac, ki ostro zavrača trditve, da je on avtor posnetka. “Na zabavi v pisarni Javnega stanovanjskega sklada nisem bil. Sam sem dobil ta posnetek 14-20 dni nazaj in sem g. Malenića poklical ter ga prijateljsko opozoril. Posnetek sem mu tudi posredoval,” je dodal Guberac.

Kot je včeraj novinarjem povedal koprski župan Aleš Bržan, je Malenića potem ko je od novinarjev izvedel, da naj bi ga policisti ustavili vinjenega, poklical. “Potrdil je, da je vozil v vinjenem stanju in tudi napihal,” je povedal Bržan in dodal: “Med vikendom me je sodelavec Robert Šuc obvestil, da se namerava sestati z Malenićem in ga vprašati, ali namerava odstopiti. Informacija je bila, da bo do ponedeljka, do 10. ure sporočil svojo odločitev. Ni se mi oglasil na telefon, preko medijev pa sem ugotovil, da ne namerava odstopiti in še več, da se mu je zdel pogovor s Šucem sporen.”

“Ne glede na vse postopke, pa Malenić mojega zaupanja nima več in verjetno tudi ne zaupanja nadzornega sveta stanovanjskega sklada. Njim je potrebno dati v presojo, ali je Malenić primeren za vodenje te institucije. Oni morajo odločiti in odločitev predati meni. Če bodo odločili, da za to ni primeren, je prav, da to dam na prvo sejo občinskega sveta, ki bo odločal naprej,” je še povedal Bržan.

Malenićevih navedb, da mu je Šuc grozil s kazensko ovadbo, če ne odstopi prostovoljno, Bržan ni komentiral. Je pa povedal, da se je z Malenićem pogovarjal o morebitnem odstopu že 5. julija letos, vendar ni bil pripravljen odstopiti.

COMMENTS

Wordpress (0)