Zakaj je Bojan Požar kar 14 dni molčal o Petrolu: Propadli politik in novinar Bojan Požar od Petrola dobiva podoben pavšal kot na Telekomu in Zavarovalnici Triglav – TOPNEWS.si

Zakaj je Bojan Požar kar 14 dni molčal o Petrolu: Propadli politik in novinar Bojan Požar od Petrola dobiva podoben pavšal kot na Telekomu in Zavarovalnici Triglav

Zakaj je Bojan Požar kar 14 dni molčal o Petrolu: Propadli politik in novinar Bojan Požar od Petrola dobiva podoben pavšal kot na Telekomu in Zavarovalnici Triglav

Propadli politik Bojan Požar, ki ima marsikaj povedati čez druge medije in novinarje, češ zakaj ne pišejo o posameznih zgodbah, je kar štirinajst dni molčal o zamenjavah na Petrolu. Kaj mislite, zakaj? Ker je njegova zgodba na Petrolu enaka kot na Telekomu Slovenije, Zavarovalnici Triglav in drugih državnih podjetjih. To pa je delo »na trgu« in v »tržnih razmerah«.

Bojan Požar je bil seveda dezorientiran, saj so mu odnesli upravo, ki ga je bogato nagrajevala z letnimi pavšali, ki po naših informacijah dosegajo tiste zneske na Telekomu Slovenije, kjer je zadnje štiri leta povprečno dobival preko 75 tisoč evrov.

Pred približno tednom dni je Požar na twitterju napisal, da bo razkril vso ozadje in imena, vendar je ostal en velik nič in velika tišina.

Zato mora Požar pri posameznih zgodbah najprej ugotoviti, kaj to pomeni za njegove naročnike oziroma financerje? Kaj to pomeni za njegovo pogodbo s Petrolom? Kaj to pomeni za SDS in SD? In ko se je pri Petrolu vprašal ter si seveda odgovoril na ta vprašanja, je očitno pogledal še medije, ki so blizu opozicijske SDS in Janezu Janši ter uvidel, da so nenavadno mirni in tiho ob menjavah v Petrolu. Odločil se je, da bo raje še naprej na varni strani in bo pisal o obskurnih zgodbah, ki so »passé« ter “natepava” Lepo N in ministrico za kmetijstvo Aleksandro Pivec. Tu ima vsaj zanesljivega naročnika in plačnika, medtem ko pri Petrolu ne ve ali ga bo še naprej plačeval. Očitno ima Bojan Požar neke osebne težave, ker ga v večini zanima samo kukanje v tuje spalnice in seksualno življenje drugih, medtem ko zmrzne pri resnih, še posebej ekonomskih temah in ostaja na nivoju “žute štampe”.

Sam pa žali ostali medije, češ da ga sploh ne povzemajo, čeprav so ga mediji že zdavnaj spregledali in ugotovili, da piše zato, ker ima naročnika/plačnika ali pa ne piše, ker mu za to seveda plačajo kot recimo na Telekomu Slovenije, kjer ga je Rudolf Skobe kot je dejal v zaprtem krogu plačeval za to, da ga drži na vrvici.

https://twitter.com/BojanPozar/status/1189062790352429056

Seveda je glede na ozadje zgodbe povsem razumljivo zakaj Bojan Požar ne sme pisati o Petrolu. Ker ga zavezuje klavzule ter drobnem tisk pri pogodbah, kjer ne sme pisati o zadevah vezanih podjetje, ki ga plačuje, razen tisto, kar mu naročijo in kar je izrecno v interesu uprave, lastnikov ali omrežja Boruta Jamnika. Dejstvo je, da Požar dobiva denar predvsem pri tistih podjetjih, ki jih posredno ali neposredno obvladuje njegov pravi šef in naročnik Borut Jamnik.

Potem mora seveda preveriti ali to prizadene interese SD-ja in nenazadnje ali je to v skladu z linijo, ki jo trenutno zagovarja predsednik opozicijske SDS Janez Janša. Tako Požar ni samo sluga dveh temveč treh in več gospodarjev. To je vedno problem, saj interesi niso vedno podobni oziroma se tu in tam ne pokrivajo. In tu je bil seveda zmeden, ker ima Boštjan Napast tako zaledje pri SDS-u kot tudi pri SD-ju. In kako naj revež zdaj razreši to uganko. Seveda se boji, da bi mu Napast morda v bodoče rezal kruh in bi bila pogodba z Petrolom odvisna od njega. Najlažje je čakati in objavljati tisočkrat prežvečene zgodbe o »Lepi N«, kako je govoril z njo po telefonu, čeprav o pogovoru ni ne duha ne sluha ampak zgolj nadlegovanje ljudi. Res bizarno.

Tako v javnost curljajo posamezni vsebinski sklopi iz sporazuma med upravo in nadzorniki, kjer je menda Berločnik posebej zahteval, da se v sporazumu omenja vloga Matjaža Hana, kateremu naj bi se Berločnik zameril, ker mu ni hotel podaljšati pogodbe za posle z njegovim podjetjem.

Menda, da je bilo še posebej napeto, ker se uprava z nekaterimi zadevami zapisani v sporazumu ni strinjala in je to posebej poudarila, spet drugje je Berločnik zahtevali, da se v sporazumu zapiše kakšno vlogo naj bi imel določen politik pri njihovi zamenjavi.

Si predstavljate konfuzijo in kolizijo interesov pri Bojanu Požarju, ki je moral biti pri Petrolu popolnoma tiho, saj ne sme omeniti tega ali onega politika, da se ne bo »napačnemu« zameril, kar bi bilo to slabo za njegov »novinarski poslovni model«? In ker so mu odnesli podpisnike pogodb je namesto, da bi jih branil, stisnil rep med noge in bil tiho dokler se megla ne razkadi.

Ko je Požarju končno po štirinajstih dneh uspelo sestaviti članek o Petrolu pa je dobesedno prepisal posamezne teze, ki smo jih na Topnews.si objavljali vse od zamenjave na Petrolu in v katerih smo opisali natančno zakulisje celotne operacije. Požar je samo skopiral 90% vsebine Topnews.si. Nobeno presenečenje pa ne bo, če se bo izkazalo, da se je Napast sedaj ponudil LMŠ-ju, potem ko je služil SD-ju in kasneje SDS-u ter se za takšno operacijo dobil tudi soglasje desnice, saj so bili desni mediji, vključno s Požarjem, nenavadno mirni  in tiho ob zamenjavah na Petrolu.

Sedaj pa drugim očita, da člankov ne pišejo sami in da jih dobijo napisane. Pač sodi po sebi, kjer mora večkrat po naročilu in za denar objaviti nekaj, česar sploh ni videl in nima pojma za kaj sploh gre. Glede na njegovo stalno poudarjanje kako služi denar na trgu, beri od državnih podjetij, bo prav zanimivo videti katera zasebna podjetja in tuje korporacije bodo po novem oglaševala pri Bojanu Požarju. Menda že čakajo v vrsti, da spoznajo propadlega politika in plačanca Bojana Požarja, ki se trese, da mu ne bi padel še Borut Jamnik, saj bi potem ostal brez sponzorja in bi dostop do davkoplačevalskega denarja bil izjemno otežen.

COMMENTS

Wordpress (0)