Zakaj SD ni naklonjen prekinitvi pogodbe med Levico in koalicijo Marjana Šarca? – Dejan Židan poziva k umiritvi razmer – TOPNEWS.si

Zakaj SD ni naklonjen prekinitvi pogodbe med Levico in koalicijo Marjana Šarca? – Dejan Židan poziva k umiritvi razmer

Zakaj SD ni naklonjen prekinitvi pogodbe med Levico in koalicijo Marjana Šarca? – Dejan Židan poziva k umiritvi razmer

Čeprav je v zadnjih mesecih postalo jasno, da želi Levica izstopiti iz pogodbenega razmerja s koalicijo predsednika vlade Marjana Šarca, je napoved Levice naletela na različne odzive tako v političnih strankah kot tudi v javnosti. Tako je predsednik SD-ja Dejan Židan v zapisu, objavljenem na družbenem omrežju Facebook, ocenil, da je prepir med koalicijo in njeno partnerico Levico, ki se je v zadnjih dneh zaostril, škodljiv in po nepotrebnem ogroža koalicijo in vlado, ki je za Slovenijo po njegovem prepričanju koristna.

“Koalicija in partnerstvo z Levico se v teh dneh lomita na pomoči najbolj ranljivim. Prepiramo se o 16 milijonih evrov. Tudi sam mislim, da je ukinjanje dodatka za delovno aktivnost napačna pot, ki bo vzela pomoč materam samohranilkam, dolgotrajno brezposelnim in ljudem na socialnem obrobju, ki z delom v nevladnih in humanitarnih organizacijah ohranjajo vključenost. Ohranjajo dragocen občutek, da koristijo naši skupnosti. Vredni so tega denarja, vredni so te pomoči.

Prepir pa je škodljiv. Obnašanje političnih strank, kakor da bodo jutri volitve, je škodljivo. Če v naslednjih dneh ne bomo vsi skupaj stopili korak nazaj in se umirjeno pogovorili za skupno mizo, po nepotrebnem ogrožamo to koalicijo in vlado, ki je za Slovenijo koristna. Socialni demokrati poizkušamo že mesece loviti ravnotežje med Levico na eni strani in liberalno večino na drugi strani. Gre nam za to, da ta projekt uspe, ker je lahko koristen za ljudi in za državo.

Zato pozivam voditelje koalicije in partnerje v Levici, da se prihodnji teden srečamo. Da dogovorimo, kako pereča vprašanja na zmeren in trezen način zapreti. V dobro ljudi, v dobro države,” je na Facebooku zapisal Židan.

COMMENTS

Wordpress (0)