Nemčija si prizadeva za boljše mednarodno sodelovanje na področju obnovljivih virov energije – TOPNEWS.si

Nemčija si prizadeva za boljše mednarodno sodelovanje na področju obnovljivih virov energije

Nemčija si prizadeva za boljše mednarodno sodelovanje na področju obnovljivih virov energije

Nemški gospodarski minister Peter Altmaier se je v Berlinu na otvoritvi Mednarodne ministrske konference o energetski politiki zavzel za okrepljeno mednarodno sodelovanje pri razvoju obnovljivih virov energije, pri čemer je poudaril, da njihova uporaba narašča po vsem svetu.

“Vsi sedimo v isti barki. Vsem nam je v interesu zmanjšanje toplogrednih plinov,” je dejal Altmaier na berlinski mednarodni ministrski konferenci o obnovljivi energiji.

“Poraba energije iz obnovljivih virov narašča povsod po svetu. Zato sta potrebna boljše čezmejno sodelovanje in usklajevanje,” je dejal nemški gospodarski minister.

Hkrati je poudaril, da je treba upoštevati konkurenčnost in možnost distribucije energije iz obnovljivih virov.

Izvršni direktor Mednarodne agencije za energijo Fatih Birol pa je dejal, da sta sonce in veter temeljni steber globalnega boja proti podnebnim spremembam in dodal, da njihovi nižji stroški ponujajo veliko priložnost.

V Nemčiji naj bi se delež obnovljivih virov energije, ki jih ustvarijo vetrne elektrarne ali kolektorji sončne energije, do leta 2030 povečal s 40 na 65 odstotkov.

Ta cilj ogroža odpor prebivalstva na območjih, kjer bi morali graditi vetrnice ali postaviti podzemne visokonapetostne kable.

Nemčija bi morala prenehati proizvajati energijo v jedrskih elektrarnah do leta 2022, do leta 2038 pa v elektrarnah na premog.

COMMENTS

Wordpress (0)