Afera Požar: Bogato! Požarjeva hči Maša Kavtičnik Požar, edina lastnica Lanaka medije, ki jo zastopa Bojan Požar, gradi – Ali je bila gradnja luksuzne vile za Bežigradom plačana tudi z denarjem državnih podjetij, ki so financirala Bojana Požarja z velikimi pavšali? – TOPNEWS.si

Afera Požar: Bogato! Požarjeva hči Maša Kavtičnik Požar, edina lastnica Lanaka medije, ki jo zastopa Bojan Požar, gradi – Ali je bila gradnja luksuzne vile za Bežigradom plačana tudi z denarjem državnih podjetij, ki so financirala Bojana Požarja z velikimi pavšali?

Afera Požar: Bogato! Požarjeva hči Maša Kavtičnik Požar, edina lastnica Lanaka medije, ki jo zastopa Bojan Požar, gradi – Ali je bila gradnja luksuzne vile za Bežigradom plačana tudi z denarjem državnih podjetij, ki so financirala Bojana Požarja z velikimi pavšali?

Požarjeva hči Maša Kavtičnik Požar, edina lastnica Lanake medie, gradi luksuzno vilo. Kot je razvidno iz izpisa iz zemljiške knjige, je Maša Kavtičnik Požar edina lastnica podjetja Lanaka Media, preko katerega Bojan Požar dobiva visoke donacije državnih podjetij in tudi polovična lastnica parcele, na kateri je praktično končana luksuzna vila za Bežigradom v Ljubljani. Solastnik parcele in polovice hiše je mož Požarjeve hčerke slovenski rokometaš Vid Kavtičnik, ki je bil od leta 2009 član francoskega kluba Montpellier HB. Politično-medijski “model” prosto po Bojanu Požarju, o katerem so te dni pisali častnik Večer in ostali mediji, v središču modela je prav podjetje Lanaka media, katerega lastnica je Požarjeva hči Maša Kavtičnik Požar in ki ga vodi prav Bojan Požar, pa odpira vrsto vprašanj.

03-001_IDZNAK_1736_312-0_0

O zadevi ne bi pisali in se vnaprej distanciramo od očitkov, da gre za otroke, če ne bi šlo za “familly business”, v katerega je Bojan Požar vpregel tudi svoje otroke, čeprav Požar pri svojem pisanju ni imel nobene milosti do svojih “žrtev” in bi z mastnimi naslovi napisal, da se vila gradi z denarjem zasluženim preko trupel Požarjevih medijskih umorov. Zadeva pa postane zanimiva v kontekstu poslovanja Požarjevih družb, kjer ima Lanaka Media v stoodstotni lasti Maše Kavtičnik Požar, sicer hčerke Bojana Požarja, osrednje mesto. Kot so ugotovili novinarji Večera, Bojan Požar posluje prek dveh podjetij Reporta in Lanaka medie, pri obeh pa je kot zastopnik vpisan Bojan Požar. Podjetje Report je ustanovil leta 2007, marca letos pa ga je pripojil podjetju Lanaka media in družbo nato izbrisal. Požar je direktor Lanaka Media, kot ustanoviteljica podjetja pa je v registru navedena Maša Kavtičnik Požar, njegova hči. Ta je tudi edina lastnica podjetja.

Prihodki družbe Lanaka media so lani znašali dobrih 194 tisoč evrov, medtem ko se je akumuliranega dobička, vključno z lanskim, nabralo za okoli 538 tisoč evrov. Uspešno je (bilo) tudi podjetje Report. Lani je ustvarilo dobrih 141 tisoč evrov prihodkov, dobiček, vključno z lanskim, pa je znašal dobrih 332 tisočakov. Iz uradno objavljenih bilanc podjetja Lanaka media je razvidno, da ima podjetje več kot pol milijona evrov premoženja v kratkoročnih posojilih. Kdo jih je prejel, pa v bilanci ni navedeno.

Dokumenti, ki so jih v teh dneh objavili različni mediji, razkrivajo, da je državni Telekom (in v začetku lanskega leta sklenil pogodbi za oglaševanje z družbama Report (ki je pripojeno podjetju Lanaka media) in Lanaka media, pri obeh pa je, kot rečeno, kot zastopnik vpisan Bojan Požar. Lanaka Media, njena lastnica je Maša Kavtičnik Požar, ki za očeta očitno opravlja vlogo “mule”, pa je po izpisu iz zemljiške knjige, ki smo ga prejeli v uredništvo Topnews.si, lastnica Požarjeve hiše v Hočah pri Mariboru. Bojan Požar pa ima na hiši vpisano dosmrtno pravico uživanja.

Vprašanje, ki se postavlja pa je, ali glede na dejstvo, da je lastnica hiše podjetje Lanaka Media, ali Požar podjetju plačuje najemnino in ali podjetje plačuje davke. Lanaka media je namreč tudi lastnica stanovanja za Bežigradom, v katerem živi Požar, ko je v Ljubljani.

Da Bojan Požar uradno ni lastnik podjetja Lanaka Media d.o.o. drži. Drži pa tudi, da je lastnica, od ustanovitve dalje, od leta 2004, njegova hči Maša Kavtičnik Požar. Postavlja pa se vprašanje, ali se gradnja luksuzne vile financira iz akumuliranega dobička Lanaka medie, ki se ga je, vključno z lanskim, nabralo za okoli 538 tisoč evrov.

Maša Kavtičnik Požar z možem Vidom že zelo dolgo živi v Franciji in se kot pišejo mediji ukvarja z družino, sočasno pa piše modni blog. Dopuščamo, da pač Maša Kavtičnik Požar v Franciji zasluži toliko, da si, poleg lastništva hiše v Hočah in stanovanja v Ljubljani, privošči še gradnjo luksuzne Lumarjeve vile za Bežigradom. Luksuzna vila za Bežigradom je sicer najbrž že zgrajena, saj so fotografije bile narejene spomladi. Iz uradno objavljenih bilanc podjetja Lanaka media je sicer razvidno, da ima podjetje več kot pol milijona evrov premoženja v kratkoročnih posojilih. Kdo jih je prejel, pa v bilanci ni navedeno.

COMMENTS

Wordpress (0)