Afera: Kako sta Borut Jamnik in Rudi Skobe z 90.000,00 € dobesedno “kupila” politika in novinarja Bojana Požarja – TOPNEWS.si

Afera: Kako sta Borut Jamnik in Rudi Skobe z 90.000,00 € dobesedno “kupila” politika in novinarja Bojana Požarja

Nekdanji direktor Telekoma Slovenije Rudi Skobe mu je pred odhodom z mesta direktorja mesečni pavšal izplačal kar vnaprej, za celo leto!

Afera: Kako sta Borut Jamnik in Rudi Skobe z 90.000,00 € dobesedno “kupila” politika in novinarja Bojana Požarja

Predsednik stranke Liste novinarja Bojana Požarja, urednik Požareporta in producent oddaje po novem Faktor, je res srečen človek. Medtem ko navadni smrtniki hodijo v službo in se borijo za preživetje iz meseca v mesec, Bojan Požar mesečno dobiva rento iz državnih podjetij, ki ga plačujejo za to, da pljuva po državi, po politikih in oblasti, skratka po tistih, ki ga dobesedno hranijo.

Tako je v letošnjem letu iz državnega Telekoma dobil, reci in piši, astronomskih 90.000 evrov vnaprej. Za izplačilo 90.000 evrov je poskrbel nihče drug kot zdaj že bivši predsednik uprave Telekoma, ki mu je za vsak slučaj 90.000 evrov izplačal vnaprej, da mu slučajno nova uprava ne bi prekinila pogodbe. Rudi Skobe se je na zaprtih sestankih večkrat pohvalil, da ima Bojana Požarja “na vrvici”, kar ob tako bajnih izplačilih niti ni bil noben problem. Astronomska izplačila Požarju z državnega Telekoma so se začela, ko je nadzorni svet prevzel nihče drug kot Borut Jamnik, ki mu Požar seveda bogato plačuje usluge z medijskimi umori in blatenjem navideznih in dejanskih nasprotnikov in sovražnikov z naročenimi članki in medijskimi obračuni.

Seveda mesečna renta, ki jo je Požar dobil na Telekomu izplačano vnaprej, pa ni edina. Tako Požar dobiva 3000 evrov mesečnega pavšala z Darsa, da ostalih državnih podjetij, kot sta Petrol in Zavarovalnica Triglav, sploh ne omenjamo. To seveda ne bi bil takšen problem, če Bojan Požar ne bi bil tudi politik, saj je predsednik stranke Liste Bojana Požarja. Tu pa nastane velik problem, ki je zrel za Računsko sodišče in KPK. Požar je namreč donacije in bogate mesečne rente dobival tudi v času volilne kampanje, kar pomeni, da so Požarjevo volilno avanturo posredno plačala državna podjetja. Na podlagi zakona o političnih strankah prispevki in donacije ne smejo presegati v skupnem znesku v enem letu desetkratne povprečne mesečne plače na delavca v Republiki Sloveniji, po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije za preteklo leto. Donacije državnih podjetij pa je Bojan Požar dobival ves čas svoje politične avanture – še vedno dobiva visoka nakazila državnih podjetij, kar bi lahko bilo posredno financiranje njegove politične kampanje in stranke.

Bojan Požar si je okoli sebe zgradil pravo zapleteno medijsko hobotnico, ki je vredna kakšnega medijskega tajkuna. Osrednje mesto v hobotnici je seveda REPORT d.o.o., družba za medije, založništvo, internet in komunikacije, ki je bila ustanovljena leta 2007. Vodi jo direktor Bojan Požar. Po podatkih Erarja je pri poslovanju z državo glavni medijski sponzor Požareporta Dars z nekaj več kot 22.000,00 evri. V medijski imperij spada še vsaj sedem različnih družb in zavodov, ki jih preko povezanih oseb z Bojanom Požarjem vodijo družinski člani in sicer žena Barbara Drnač in Požarjeva hči Maša Kavtičnik Požar.

Zelo zanimiva je tudi pozicija Marka Kušarja, ki Bojanu Požarju vodi marketing. Če ne bi šlo za državna podjetja, ki Bojanu Požarju prispevajo glavnino donacij, in niso zajeta v Erarju, bi lahko rekli, da je Marko Kučar eden najboljših, če ne kar najbolj uspešen tržnik v državi. Tako pa je Požar samo v letošnjem letu od državnega Telekoma prejel 90.000 evrov, da ostalih donacij v obliki naročil oglasnega prostora, ki seveda 100 krat presegajo dejansko vrednost oglasnega prostora na podlagi ogledov njegove strani in ratingov Požarjev oddaje, niti ne omenjamo. Medijsko hobotnico Bojana Požarja objavljamo spodaj.

90.000 evrov mesečna pavšala, ki ga je Požar dobival kot novinar in ga verjetno pretakal tudi v svojo stranko, pa samo pri Telekomu desetkratno presega dovoljeni znesek za financiranje politične stranke. Pustimo ob strani dejstvo, da je bilo financiranje Liste Bojana Požarja seveda slaba naložba, saj je Bojan Požar dobil na volitvah 0,88 odstotka glasov. Lista novinarja Bojana Požarja, ki je na volitvah klavrno propadla, je dobila celo manj kot Andrej Čuš, za katerega je imel Bojan Požar povedati veliko slabega. Ker se investicija v Požarja politično ni izplačala, mora seveda Požar svojim donatorjem vračati v obliki medijskih obračunov z vsemi, ki niso pogodu njegovim donatorjem. Pri tem Bojan Požar seveda uporablja različna orodja od Požareporta do VV Faktorja, ki ga je sovražno prevzel pod firmo, da bo sam producent oddaje, Aljuš Pertinač pa v letu dni največji voditelj in največja voditeljska zvezda slovenskega medijskega prostora.

Da bi imel politično pokritje, si je Požar za urednico Faktorja omislil Ksenijo Koren, družinsko prijateljico Urške Bačovnik, kar naj bi dokazovalo, da za Bojanom Požarjem stoji tudi opozicijski SDS ali kar sam predsednik stranke Janez Janša. Vendar je to samo poza oziroma, kot bi se reklo, “zavaravanje neprijetelja”, saj so Požarjevi naročniki drugje. Kako že pravi zlato pravilo novinarstva “Follow the money” – sledite denarju in našli boste ljudi, ki iz ozadja obvladujejo Bojana Požarja ali, kot se je rad pohvalil Rudolf Skobe, da ima Požarja na vrvici.

REPORT

COMMENTS

Wordpress (0)