Zagata na vrhu G20: Kanadskega premierja brazilski predsednik nesramno “zignoriral” – TOPNEWS.si

Zagata na vrhu G20: Kanadskega premierja brazilski predsednik nesramno “zignoriral”

Zagata na vrhu G20: Kanadskega premierja brazilski predsednik nesramno “zignoriral”

V Osaki je potekal vrh G20, kjer so se zbrali voditelji najmočnejših držav sveta. Ameriški predsednik Donald Trump in kitajski predsednik Si Džinping sta dosegla dogovor o carini, podpisan pa je bil tudi podnebni sporazum, v katerem Združene države Amerike ponovno niso sodelovale.

Kanadski premier Justin Trudeau, ki ni dobil ravno “najboljšega” sedeža za mizo, je bil tudi med voditelji držav na vrhu. Protokol ga je namreč posedel med kitajskega in brazilskega predsednika, oba pa nista bila niti najmanj zainteresirana za pogovor z njim.

Na posnetku je videti kanadskega premierja Trudeaua, ki se obrača okoli, da bi našel sogovornika. Najprej se je obrnil k kitajskemu predsedniku Siju Džingpingu, ki ga sploh ni opazil, nato pa k brazilskemu predsednika Jairu Bolsonarju, ki pa ga je senzacionalno “zignoriral”.

Ko je brazilski predsednik Bolsonar opazil, da mu je kanadski premier Trudeau ponudil roko, mu je dobesedno obrnil hrbet in se rokoval z nekom, ki je sedel na drugi strani. In zdi se, kot da je to storil zavestno in namerno. Trudeau je dobesedno “izvisel”, izraz na njegovem obrazu pa je bil neprecenljiv – mešanica užaljenosti in zmedenosti.

COMMENTS

Wordpress (0)