Najevska Lipa: Korošci bi Marjana Šarca imeli kar za predsednika države – Šarec: “Če me napadejo z leve in z desne, sem najbolj srečen, ker potem vem, da sem na pravi poti” – TOPNEWS.si

Najevska Lipa: Korošci bi Marjana Šarca imeli kar za predsednika države – Šarec: “Če me napadejo z leve in z desne, sem najbolj srečen, ker potem vem, da sem na pravi poti”

Najevska Lipa: Korošci bi Marjana Šarca imeli kar za predsednika države – Šarec: “Če me napadejo z leve in z desne, sem najbolj srečen, ker potem vem, da sem na pravi poti”

Srečanja pod mogočno Najevsko lipo nad Črno na Koroškem, na kateri je bil letos slavnostni govornik predsednik vlade Marjan Šarec, se je je v preteklosti rad udeležil tudi pokojni predsednik Janez Drnovšek. V preteklih letih pa praktično razen Boruta Pahorja visokih politikov v Črno na Koroškem ni bilo. Zato ni presenetljivo, da so Korošci Marjanu Šarcu napovedali veliko kariero. Tako ga je županija Črne na Koroškem napovedala kar kot predsednika države. Nato se je malo popravila z besedami: “Jaz prosim predsednika vlade, pa mogoče nekoč predsednika države, da pride na oder. V Črni veliko kaj znamo, tudi šlogati,” je v narečju dejala županja, ki je Marjanu Šarcu podelila darilo – njegov portret – delo domačega slikarja Darka Dareta Janta. Šarcu je zaželela, “da bi portret obesil kjerkoli že bo”. Šarec, ki mu ni manjkalo smisla za humor je dejal, “da bo darilo dal v “špajzo”, da ga otroci ne bodo ukradli”.

Letošnji dogodek pod Najevsko lipo se je začel z okroglo mizo Slovenija druga Švica, predsednik Marjan Šarec pa je novinarjem dejal, da tudi v Švici ni vse tako, kot si mi predstavljamo. “Seveda so višje plače, ampak so tudi stroški tam višji, tudi to je treba vedeti, in to mi tudi pripovedujejo tisti, ki tam živijo. Tako, da tudi v Švici so zadeve tako urejene, da ne vem, če bi vsi prebivalci Slovenije želeli tako živeti, kajti Slovenci tudi radi pokličemo koga, če smo naredili kakšen prekršek, prometni ali pa kaj takega. tako, da tam je to zelo strogo. Tako, da ne gre jemati samo enih lastnosti, ampak je treba jemati celostno. Bodimo ponosni na Slovenijo.

Moje sporočilo je, da potrebujemo optimizem, da potrebujemo manj črnogledosti, predvsem pa ne pobijamo vsake dobre ideje vedno že v startu. Počakajmo, da se iz ideje tudi nekaj rodi, saj nenazadnje tudi otroci dolgo hodijo v šolo zato, da potem nekaj postanejo. Tudi vsak projekt terja svoj čas. In ne glede na to, da je danes tako hiter čas, vseeno hitrih rezultatov ne more biti. Zato ne ponavljamo napak iz preteklosti, pojdimo v prihodnost in bodimo bolj strpni predvsem do svoje države, kajti država niso politiki, država je nekaj veliko večjega, kot si mi lahko predstavljamo.”

Glede aktualnih zadev, ponovne izjave koordinatorja Levice Luke Mesca, da bodo odrekli podporo vladi, je Šarec dejal, da “papež jih ni komentiral in to seveda ni bila tema v Vatikanu”.

“Levica je seveda svoja stranka in ima avtonomno pravico sklicevati tiskovne konference in ima avtonomno pravico tudi povedati svoje mnenje. Ampak, kot sem povedal, politika je umetnost možnega. Levica ima devet glasov, mi imamo 13 glasov, nekateri imajo 10 glasov in tako naprej. Treba je priti potem do 46 oziroma kaj manj, če ne gre za tak zakon in to je to. Zdaj, da bi pa vsi bili kar takoj razočarani nad vsako stvarjo, pa seveda ne gre, kot sem povedal prej. problemi na projektih so tudi na ministrstvih, ljudje na nekaterih mestih tudi ne prevzemajo odgovornosti. Vsak se sklicuje na predsednika vlade, vsak se sklicuje na svojega predpostavljenega. Ampak veste, imeti funkcijo ni samo imeti plačo, ampak imeti tudi odgovornost in sprejeti odločitev, recimo tako, kot bom povedal zdaj za ministrico Klampferjevo, ko je veliko bilo spet nekih polemik glede koncerta Thompsona. Gospa Klanferjeva je takrat prevzela svojo odgovornost in je odločila, kot je odločila na podlagi podatkov, ki jih je imela, in ji lahko sam čestitam takrat za pogum ne glede na to, kaj se je danes odločilo. Veste, več tega bomo potrebovali v naši državi, poguma, da se bo nekdo tudi nekaj odločil, ne da mora nekdo več čas, nekdo še višji, biti povsod zraven in gledati čez ramo. Zato tudi vsi ti projekti včasih zastanejo tudi zaradi tega. To ne gre čez noč. Sem pa že deset let skoraj v politiki, pa vem, kaj je izpeljati en projekt, sploh pa v taki koaliciji.”

Na očitek Luke Mesca, da to vlado vleče preveč v desno, pa je Šarec dejal, “Oh dajte no, levi pravijo, da jo vleče na desno, desni pravijo da smo turbotranzicijska levica. Torej, če me napadajo z leve in desne, sem najbolj srečen, ker potem sem na prvi poti.”

COMMENTS

Wordpress (0)