(VIDEO) Neverjetna brezčutnost in neodzivnost zdravniške stanovske organizacije, ki je brez empatije – do veterana vojne Bojana Cvelferja, saj le ta že tretjo sredo zapored zaman protestira na Dunajski 162 – TOPNEWS.si

(VIDEO) Neverjetna brezčutnost in neodzivnost zdravniške stanovske organizacije, ki je brez empatije – do veterana vojne Bojana Cvelferja, saj le ta že tretjo sredo zapored zaman protestira na Dunajski 162

(VIDEO) Neverjetna brezčutnost in neodzivnost zdravniške stanovske organizacije, ki je brez empatije – do veterana vojne Bojana Cvelferja, saj le ta že tretjo sredo zapored zaman protestira na Dunajski 162

Čeprav v uradni predstavitvi Zdravniške zbornice piše, da “skrbi za spoštovanje temeljnih vrednot zdravniškega poklica: empatije, strokovne usposobljenosti in avtonomije. Zavedamo se, da so zdravniki in zobozdravniki ob spoštovanju osnovnih človekovih pravic zavezani sledenju vrednotam medicine, zato jim kot institucija želimo delo olajšati, približati, svetovati in predvsem pomagati, kadar to potrebujejo” v praksi, vsaj sodeč v primeru Bojana Cvelferja, je to videti drugače.

O primeru Celjana Bojana Cvelferja, ki je zaradi napačnega zdravljenja in zdravniške zmote postal trajni invalid tretje stopnje, smo sicer pred dnevi že pisali v članku “Ko te osebni zdravnik pošlje v “p.m.”, namesto zdravil pa zaluča vate knjigo z antibiotiki, sleče belo haljo in reče, kdo je zdaj doktor jaz ali ti?

Potem ko ga je leta 2008 ugriznil klop in ko je prišel k svojemu osebnemu celjskemu zdravniku Dušanu Polimacu, naj bi mu ta na prvem srečanju predlagal, naj si klopa odstrani kar sam.

Vendar se mu je stanje zaradi borelije začelo slabšati in ko je prišel naslednjič ter prosil za antibiotike, se je po navedbah Celjana Cvelferja, zdravnik razjezil, ga poslal v p.m., vrgel v njega knjigo z antibiotiki, slekel haljo ter ga vprašal, kdo je zdaj zdravnik ti ali jaz. Zdaj pa povej, katere antibiotike ti predpišem”.

Potem ko je Cvelfer obredel že večino slovenskih medijev in zaman iskal pravico na sodišču, kjer je primer pred ustavnim sodiščem, se je zaman večkrat pisno in ustno obrnil še na zdravniško stanovsko organizacijo Zdravniško zbornico, vsaj da bi ga poslušali in skupaj poskušali najti odgovor, kaj je šlo narobe pri njegovem zdravljenju oziroma v ravnanju njegovega osebnega zdravnika.

Ker ni dobil ne odgovora ne termina na zdravniški zbornici, zdaj že tretji teden Cvelfer ob sredah protestno poseda pred zbornico, ki med drugim v imenu države regulira zdravniški poklic. Namreč, vsaj tako je zapisano na njihovi spletni strani, poleg vsega ostalega “sprejema kodeks medicinske deontologije in ukrepa v zvezi s kršenjem kodeksa.”

Od zdravniške zbornice zahteva, da kazensko ovadbi zdravnika Polimaca za ponarejanje listin, ker njegovih receptov in napotnice ni v kartoteki in računalniku.

Poleg tega zahteva tudi preverjanje znanja zdravnika Dušana Polimaca, saj v Celju menijo, da omenjeni zdravnik ne poseduje znanja, saj ne zna zdraviti. Ker Cvelferju v zbornici niso niti prisluhnili, je stanovsko zdravniško organizacijo zaprosil, da pregledajo dokumentacijo in mu vsaj pisno odgovorijo oziroma o primeru podajo pismeno strokovno poročilo oziroma mnenje.

Obupan, ker že tretjo sredo zaman sedi pred zbornico in se poskuša pogovoriti z odgovornimi, napoveduje nadaljevanje protesta na Dunajski 162 pred poslopjem Zdravniške zbornice Slovenije naslednjo sredo. Obupan, ker ga nihče ne posluša, pa mu po glavi rojijo najbolj črne misli.

Po objavi članka smo od zdravniške zbornice prejeli naslednje sporočilo:

»Zdravniška zbornica Slovenije sporoča, da ne drži trditev gospoda Bojana Cvelferja, da ne odgovarjamo na njegova vprašanja, saj ga je zbornica neposredno ali preko pravnega zastopnika (kadar je bil ta vlagatelj zadeve) seznanila tako z izsledki strokovnega nadzora kot tudi z vsemi nadaljnjimi sklepi oziroma informacijami povezanimi z njegovim primerom.

Gospod Bojan Cvelfer je na Zdravniško zbornico Slovenije že v prejšnjem mandatu (3. 5. 2016 ) podal pritožbo zoper domnevno nestrokovno delo zdravnika. Pri zdravniku je bil zato odrejen in izveden izredni nadzor, v katerem pa ni bilo ugotovljeno nestrokovno ravnanje. V začetku 2017 je zbornica s strani gospoda Cvelferja prejela ugovor in ga v skladu s poslovnikom obravnavala. Pristojni organi zbornice ugovoru niso ugodili, s čemer je bil gospod Cvelfer dne 21. februarja 2018 tudi seznanjen. S tem je bil njegov primer na zbornici zaključen, o čemer je bil pisno seznanjen.«

COMMENTS

Wordpress (0)