Španska mesta bodo od sobote imela med prvimi hitro mrežo 5G opreme Huawei – TOPNEWS.si

Španska mesta bodo od sobote imela med prvimi hitro mrežo 5G opreme Huawei

Španska mesta bodo od sobote imela med prvimi hitro mrežo 5G opreme Huawei

Kitajski telekomunikacijski gigant Huawei bo v soboto začel uvajati storitev 5G v več španskih mestih, tako da bo Španija ena od prvih evropskih držav z izjemno hitrim mobilnim omrežjem.

Vodafone Espana bo mrežo nove generacije 5G uvedel v 15 španskih mestih 15. junija v sodelovanju s kitajskim podjetjem Huawei, je sporočil predsednik uprave Antonio Coimbra.

Poleg tega bo švedski Ericsson zagotovil strojno opremo za podatkovno omrežje.

Obtožbe ZDA

Huawei je vodilni ponudnik mobilnih omrežij, zlasti v Evropi. Washington je prejšnji mesec to tehnološko podjetje uvrstil na črni seznam podjetij, katerih poslovanje z ameriškimi partnerji je strogo nadzorovano.

ZDA obtožujejo Huawei, da pomaga kitajskim oblastem pri izvajanju vohunjenja, zato so izvedle pritisk na druge zahodne države, naj ne uporabljajo tehnologije te družbe.

Uvrstitev podjetja Huawei na črno listo je vplivala na prodajo pametnih telefonov v Nemčiji, je v torek povedal namestnik direktorja nemške hčerinske družbe Huawei David Wang za dnevnik Rheinischen Post.

Dodal je, da so potrošniki zaskrbljeni, da ne bodo mogli dostopati do novih posodobitev operacijskega sistema Google Android.

Omejitev operacijskega sistema Android bi se morala začeti na pametnih telefonih podjetja Huawei že sredi avgusta.

Wang je dejal, da Huawei predvideva, da bo pomagal pri zgraditvi omrežja 5G v Nemčiji.”

Trenutno dobavljamo elemente omrežja za širitev omrežja LTE mreže Deutsche Telekoma, Vodafone Deutschland in Telefonica Deutschland. Predvidevamo, da bomo s temi tremi podjetji sodelovali v omrežju 5G,” je dejal Wang.

COMMENTS

Wordpress (0)