Koalicijski vrh brez Židana, Bratuškove in Hana – Židan namesto na Brdo odšel na morje – TOPNEWS.si

Koalicijski vrh brez Židana, Bratuškove in Hana – Židan namesto na Brdo odšel na morje

Koalicijski vrh brez Židana, Bratuškove in Hana – Židan namesto na Brdo odšel na morje

Res je, peklenska vročina je priložnost za skok v morje in ohladitev. Vendar tudi kongresni center na Brdu je primerno klimatiziran in ohlajen, kar pa naj ne bi ustavilo predsednika SD-ja in predsednika parlamenta, da bi prekinil dopust in se odpovedal morju.

Razširjeni koalicijski vrh, ki je potekal v kongresnem centru na Brdu, je bil bistveno okrnjen, saj sta na njem manjkala dva predsednika koalicijskih strank in sicer Alenka Bratušek predsednice SAB-a, ki je menda na obisku na Kitajskem ter predsednika SD-ja Dejana Židana, ki naj bi namesto na Brdo odšel na morje. Prav tako ni bilo vodje poslanske skupine SD-ja.

Razširjenega koalicijskega vrha so se poleg Marjana Šarca, Karla Erjavca ter Mira Cerarja udeležili tudi ministri in poslanci koalicijskih strank.

Glavne teme so predlogi proračunov za leto 2020 in leto 2021 ter ukrepi na področju zdravstva in spremembe volilne zakonodaje.

Glavno besedo sta tako imela minister za finance in minister za zdravje Ales Šabeder ter
Andrej Bertoncelj, ki je med drugim napovedal zvišanje sredstev za zdravstveno in pokojninsko blagajno od 200 do 300 milijonov evrov.

Proračunski presežek naj bi v prihodnjih dveh letih znašal okoli odstotka, medtem ko zadolženost naj ne bi bistveno presegla 60 odstotkov BDP-ja.

Židanova odsotnost bi lahko bila tudi protestna zaradi napetih odnosov v koaliciji, zlasti med LMŠ in SD predvsem, ko gre za vprašanje kdo naj bi imel glavno besedo pri imenovanju komisarja oziroma čigav kandidat bo prevladal.

COMMENTS

Wordpress (0)