(VIDEO) Karel Erjavec: Matej Tonin je “notorični lažnivec” in “veleizdajalec” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Karel Erjavec: Matej Tonin je “notorični lažnivec” in “veleizdajalec”

(VIDEO) Karel Erjavec: Matej Tonin je “notorični lažnivec” in “veleizdajalec”

Potem ko se je včeraj na zaprti seji sestala Komisija državnega zbora za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, na katero je na pogovor v zvezi s prisluškovalno afero povabila slovensko agentko in arbitra v arbitraži o meji s Hrvaško, Simono Drenik in Jerneja Sekolca in je na pogovor povabila tudi nekdanjega direktorja Sove Andreja Rupnika, se je danes oglasil tudi takratni zunanji minister Karel Erjavec.

Karel Erjavec je Mateju Toninu očital da, zlorablja komisijo za svoje politične ambicije ter da je notorični lažnivec in “če je kdo veleizdajalec je tisti, ki to zadevo pogreva zaradi neke lastne politične ambicije,” je med drugim dejal Erjavec.

Čeprav so poslanci včeraj več ur na zaprti seji poskušali razjasniti, zakaj se je Simona Drenik z arbitrom Jernejem Sekolcem nedopustno in nezaščiteno pogovarjala ter s tem močno ogrozila nacionalni interes, ter kdo, če kdo, stoji v ozadju. Jima je tako naročil minister Karl Erjavec, kdo tretji? A Drenikova nekdanjega zunanjega ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca ni ne pokrila ne izdala, saj ni odgovorila na vprašanje, ali je Karel Erjavec vedel za te pogovore oziroma, ali je bil o tem obveščen kabinet ministra, ki ga je vodila Vlasta Vivod, ki bo prav tako zaslišana pred komisijo v prihodnjem mesecu.

Karel Erjavec pa je danes dejal: “No, jaz upam, da se bo počasi nehalo to laganje s strani predsednika Komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb…. Vidim, da se ne želi s to afero končat, da se želi še naprej spuščat meglo. Sedaj se druge sodelavce vključuje. Ampak, a bo kdaj kdo ogovarjal za to, za vse te laži, ki so bile iznesene. To so bile resne obtožbe. Govorilo se je o tem, da danes ne bom več minister za obrambo, da bo končana moja politična kariera. In jaz pričakujem od poslanca državnega zbora, ki vodi tako pomembno komisijo, da te komisije ne bo več zlorabljal.

In ne gre samo za zlorabo v primeru prisluškovalne afere, ampak imamo enak primer, ko bom doživel interpelacijo, kjer se mi tudi neresnično očita zlorabo obveščevalno varnostne službe. Sami pa veste, da so že strokovnjaki povedali, da tukaj ni bilo nobene zlorabe.

Ves ta pritisk, ki se izvaja name in se bo izvajal zlasti v mesecu juniju, je namenjen temu kako pač doseči, da bi končal svojo politično kariero. Ampak mislim, da ni to glavni cilj, glavni cilj je, kako oslabiti to vlado, ker veste, da je DESUS trden člen te koalicije in prepričan sem, da so vsi ti napadi predvsem usmerjeni k temu, da se pač to vlado nekako oslabi.”

Na novinarsko vprašanje, ali Erjavec razmišlja o kakšnih ukrepih zoper Mateja Tonina, je Karl Erjavec dejal: “Ja, poglejte, on je notorični lažnivec. V tem je problem. Poglejte zgodovino. Najprej je govoril, da name pritiskajo hrvaške tajne službe, da sem iz tega naslova dobil vikend, čeprav je bil kupljen leta 2003, ko sploh nisem bil še minister. Potem pravi, da bo dokazal, da sem veleizdajalec, ker sem naročil te pogovore (Sekolec- Drenikova), govoril je o tem, da bo odprl arhive, in da bo zgodovina pokazala, da ima prav. Ampak zgodovina kaže, da nima prav in da ves čas zavaja celotno javnost in moram reči, da ena taka oseba je na tako pomembnem mestu, kot je mesto predsednika KNOVS-a, ker poglejte, s tem svojim ravnanjem tudi škodi slovenskim interesom. In če je kdo veleizdajalec, je tisti, ki to zadevo pogreva zaradi neke lastne politične ambicije.”

COMMENTS

Wordpress (0)