(VIDEO) M.Tonin: “Marjan Šarec se je želel poročiti z lepotico, vendar ji ni bil pripravljen obljubiti zvestobe” – Matej Tonin na taboru NSi plesal po taktih Lojzeta Peterleta. V Sveti Trojici viden tudi Franc Pukšič – TOPNEWS.si

(VIDEO) M.Tonin: “Marjan Šarec se je želel poročiti z lepotico, vendar ji ni bil pripravljen obljubiti zvestobe” – Matej Tonin na taboru NSi plesal po taktih Lojzeta Peterleta. V Sveti Trojici viden tudi Franc Pukšič

(VIDEO) M.Tonin: “Marjan Šarec se je želel poročiti z lepotico, vendar ji ni bil pripravljen obljubiti zvestobe” – Matej Tonin na taboru NSi plesal po taktih Lojzeta Peterleta. V Sveti Trojici viden tudi Franc Pukšič

V Sveti Trojici v Slovenskih Goricah je danes potekal evropski tabor NSi, na katerem se je po oceni organizatorja zbralo več kot 2000 članov in simpatizerjev stranke. Tabor stranke NSi je nagovoril predsednik stranke Matej Tonin, ki je spomnil, da je zadnji takšen tabor stranke potekal pred zadnjimi parlamentarnimi in lokalnimi volitvami, kjer so dosegli izjemen uspeh, in po njegovem prepričanju bodo uspešni tudi na prihajajočih volitvah v Evropski parlament. “Sestavili smo doslej najmočnejšo listo kandidatov, ker resno mislimo z Evropo in se zavedamo, da je Evropa na preizkušnji,” je med drugim dejal Tonin in dodal:”Krščanski demokrati želimo graditi, ne uničevati. Želimo širiti upanje, ne strah. Zanima nas dialog, ne konflikt,” je dejal.

“Na teh evropskih volitvah nista edina izbira Orban in Che Guevara, tukaj je Nova Slovenija. Krščanski demokrati želimo graditi, ne uničevati. Širimo upanje, ne strahu. Zanima nas dialog, ne pa konflikt. Zato zaupajmo kandidatkam in kandidatom Nove Slovenije,” je v svojem govoru na evropskem taboru povedal predsednik NSi Matej Tonin in pozval vse, da podprejo evropsko listo NSi.

Dobršen del svojega govora na taboru je namenil razlogom, zakaj NSi ni šla v koalicijo z Marjanom Šarcem. “Bom pa odgovoril na eno vprašanje, ki se nam ves čas po volitvah zastavlja. Zakaj niste šli v vlado? Zakaj nismo šli v vlado? Dragi moji, zato, ker Novo Slovenijo ne zanimajo položaji, ampak nas zanimajo izključno rezultati,” je dejal Tonin, za kar je doživel veliko in bučno ovacijo udeležencev tabora.

“Ko sem vložil kandidaturo za predsednika DZ, so bili najprej name jezni desničarji. češ da levičarjem pomagamo reševati kaos, ki se je napovedoval pri konstituiranju državnega zbora.
Levičarji pa so bili na drugi strani prepričani, da moja izvolitev za predsednika državnega zbora avtomatsko pomeni, da bo NSi vstopila v levo vlado. Še enkrat poudarjam, ne mene ne Novo Slovenijo ne zanimajo položaji, nas zanima delo in rezultati,” za kar je zopet prejel bučno ovacijo.

“Zakaj nismo šli v vlado, lahko rečem, da zato, ker smo ocenili, da rezultati niso nikogar pretirano zanimali. V pogajanja smo šli iskreno, izpogajali smo dobro koalicijsko pogodbo za Slovenijo, za vstop v vlado smo imeli jasne vsebinske in tudi politične pogoje. A Marjan Šarec ni bil pripravljen pristati na naše politične pogoje, zato smo v opoziciji, zato je danes Nova Slovenija v opoziciji. Predsednik vlade Marjan Šarec večkrat poudarja v svojih intervjujih, da je NSi zapravila priložnost, ker nismo šli v vlado. Če zdaj Marjanu Šarcu odgovorim v prispodobi, ker on pravi, da so mu prispodobe zelo blizu, potem bom rekel naslednje: Marjan Šarec se je želel poročiti z lepotico, vendar ji ni bil pripravljen obljubiti zvestobe. Katera pametna ženska bi se poročila z možem, ki ji v naprej pove, da bo občasno skakal čez plot. Zapravil je priložnost za normalno sredinsko vlado, ker se je odločil za vlado s podporo radikalne levice,” je bil jasen predsednik NSi.

“Krščanski demokrati smo za sodelovanje, za medsebojno spoštovanje, zato da lahko ljudje varno in v miru živijo, zato da bodo naši vnuki imeli prihodnost, ki si jo zaslužijo,” pa je med drugim dejala Ljudmila Novak. Na listi kandidatov NSi za poslance Evropskega parlamenta so še Jožef Horvat, Lojze Peterle, Iva Dimic, Mojca Erjavec, Katja Berk Bevc, Franci Demšar in Žiga Turk, ki so se na kratko predstavili na taboru.

Lojze Peterle je tudi tokrat uporabil trik z ustno harmoniko, na katero je spretno igral tudi v neformalnem delu programa, ko je skupaj z ansamblom igral tudi Mateju Toninu, ki se je med tem spretno vrtel po plesišču. Toninova žena je med tem časom skrbela za dojenčka, saj je družina prišla na tabor z otroškim vozičkom. Z županom Svete Trojice iz Slovenskih goric Davidom Klobaso, mladim upom krščanskih demokratov, pa je plesala tudi Ljudmila Novak.

Na taboru, ki je bil sicer vzorno organiziran, so lahko udeleženci in simpatizerji izbirali med klobaso in tradicionalnim predvolilnim golažem, nihče pa tudi ni bil žejen. Na taboru je bil za krajši čas na začetku viden tudi Franc Pukšič, župan Destrnika, ki je sicer zvesti privrženec Franca Kanglerja iz Nove slovenske ljudske stranke.

COMMENTS

Wordpress (0)