(VIDEO) Vladimir Putin in Kim Džong-un iz oči v oči: Severnokorejski voditelj na prvem obisku v Rusiji! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Vladimir Putin in Kim Džong-un iz oči v oči: Severnokorejski voditelj na prvem obisku v Rusiji!

(VIDEO) Vladimir Putin in Kim Džong-un iz oči v oči: Severnokorejski voditelj na prvem obisku v Rusiji!

Voditelja Rusije in Severne Koreje, Vladimir Putin in Kim Džon Un, sta se danes sestala v Vladivostoku. Gre za Džong-unov prvi obisk v Rusiji in njegovo prvo srečanje s Putinom, poroča ruska agencija Tass.

Ruski predsednik je prejel severnokorejskega voditelja na univerzi v Vladivostoku. V prisotnosti prevajalca bosta opravila tet-a-tet pogovor, le uvodni del srečanja je bil odprt za javnost.

Na začetku srečanja je Putin izrazil prepričanje, da bo Džong-unov obisk prispeval k urejanju razmer na Korejskem polotoku, pozdravil pa je tudi prizadevanja Pjongjanga za normalizacijo odnosov z Južno Korejo in Združenimi državami Amerike.

Kim Džong-un je izrazil upanje, da bo vrh prispeval k dvostranskim odnosom med Severno Korejo in Rusijo ter da bo Putin pomagal znižati napetosti na Korejskem polotoku.

“Razmere na Korejskem polotoku so že nekaj časa v središču mednarodne pozornosti. Upam, da bodo ti pogovori pomemben trenutek pri reševanju krize, da bo naša izmenjava mnenj vplivala na končni rezultat,” je dejal Kim Džong-un.

Kim je Putinu čestital za zmago na predsedniških volitvah lani in se mu hkrati zahvalil za povabilo in prihod iz Moskve na to srečanje.

COMMENTS

Wordpress (0)