Avstrijska svobodnjaška stranka se ne bo udeležila shoda evropske skrajne desnice v Milanu – TOPNEWS.si

Avstrijska svobodnjaška stranka se ne bo udeležila shoda evropske skrajne desnice v Milanu

Avstrijska svobodnjaška stranka se ne bo udeležila shoda evropske skrajne desnice v Milanu

Avstrijska svobodnjaška stranka (FPÖ) je sporočila, da se ne bo pridružila drugim skrajno desnim populistom naslednji teden na shodu v Milanu, čeprav podpira prizadevanja za oblikovanje širšega zavezništva evroskeptičnih desničarskih strank v Evropskem parlamentu.

Vodilni kandidat FPÖ Harald Wilimsky je za agencijo DPA povedal, da se nihče iz njegove stranke ne bo udeležil mitinga v ponedeljek v Milanu, kjer bo vodja italijanske lige Matteo Salvini nastopil kot predstavnik skupine Evrope narodov in svobode v EP, ki ji pripada tudi avstrijski FPÖ.

Podpredsednik italijanske vlade in minister za notranje zadeve Salvini bo na tem srečanju začel kampanjo za Evropske volitve, ki bodo potekali 31. maja.

Na shodu v Milanu bi se morale združiti evroskeptične stranke desnega krila v Evropskem parlamentu v zavezništvo, je v sredo povedal vodja FPÖ in avstrijski kancler Heinz-Christian Strache.

Strache ne bo odpotoval na sestanek in dodal, da so na shod povabljeni tudi tudi drugi predstavniki FPÖ-ja.

Predstavniki nemške Alternative za Nemčijo (AfD), francoska stranka Nacionalni zbor (RN) Marine Le Pen, protiimigrantska Danska ljudska stranka in Finska stranka (nekoč Pravi Finci) se bodo udeležili shoda predvidoma v ponedeljek v Milanu.

COMMENTS

Wordpress (0)