Upor v britanski vladi: Šest ministrov zahteva razrešitev premierke Therese May! – TOPNEWS.si

Upor v britanski vladi: Šest ministrov zahteva razrešitev premierke Therese May!

Upor v britanski vladi: Šest ministrov zahteva razrešitev premierke Therese May!

Britanski vladni ministri so se odkrito uprli premierki Theresi May in zahtevajo njeno zamenjavo, medtem ko bi pogajanja o brexitu zaključil začasni premier, poročajo britanski mediji.

Telegraph piše, da želijo ministri rešiti brexit in preprečiti, da bi parlament prevzel nadzor nad tem procesom. Glede na pisanje “Sunday Timesa”, vsaj šest ministrov želi, da njen namestnik David Lidington prevzame mesto predsednika vlade do volitev.

Sunday Times še navaja, da se bodo ministri soočili s premierko Thereso May v ponedeljek na seji vlade in da bodo zagrozili z množičnimi odstopi, če se ne bo umaknila, poroča Bloomberg.

Poleg Lidingtona ima podporo članov kabineta sedanji vodja diplomacije Jeremy Hunt, kot tudi minister za okolje Michael Gow, poroča Daily Mail.

Velika Britanija bi morala po prvotnem načrtu izstopiti iz EU 29. marca.

Aktualna premierka Theresa May je medtem dosegla dogovor z voditelji EU o preložitvi brexita do 22. maja, če britanski parlament naslednji teden odobri njen sporazum o brexitu. V nasprotnem primeru Britaniji grozi izstop iz Unije brez sporazuma.

COMMENTS

Wordpress (0)