Najboljši električni avtomobili za leto 2019 po izboru ameriškega tehnološkega portala Digital Trends – TOPNEWS.si

Najboljši električni avtomobili za leto 2019 po izboru ameriškega tehnološkega portala Digital Trends

Najboljši električni avtomobili za leto 2019 po izboru ameriškega tehnološkega portala Digital Trends

Svojo javnost – avtomobilske navdušence – Digital Trends nagovarja, naj končajo s svojo odvisnostjo od fosilnih goriv in svoj avtomobil zamenjajo z enim od predstavljenih, po njihovem mnenju, neverjetno prepričljivih električnih avtomobilov na trgu.

Pred desetletjem se je zamisel o vožnji z električnim avtomobilom večinoma zdela nepojmljiva za večino Američanov, vendar pa so avtomobili z vtiči postali prepričljiva realnost, ki je zagotovo trend prihodnosti, na voljo kupcem.

Tehnološke izboljšave, strožji standardi izpustov in spremembe v okusu potrošnikov, poganjajo električne avtomobile v “mainstream”. Čeprav še vedno ne ogrožajo svojih bratrancev na bencinski pogon, so zaradi vedno večjih razponov in nagnjenosti k hitremu pospeševanju, veliko boljša možnost kot nekoč. Mnogi izmed najbolj obetavnih avtomobilov se še vedno nahajajo na dolgi poti do proizvodnje, vendar pa jih je na trgu že kar veliko.

To so najboljši električni avtomobili na voljo:

Tesla Model 3
Najboljši električni avtomobil na splošno

Zakaj ga kupiti? To je preprosto najboljše električno vozilo v prodaji.

Komu je namenjen? Tistim, ki so danes pripravljeni razširiti svoja obzorja in doživeti promet v prihodnosti.

Cena? 49.000 dolarjev

Zakaj so ga izbrali:

Najbolj izzivalno vozilo na trgu ni super avtomobil za milijon dolarjev, širok tovornjak ali SUV s sedmimi sedeži. Ne, avto, ki ga je svet težko pričakoval, je popolnoma električna limuzina, pionirja električnih avtomobilov, imenovanega Tesla.

Zunanjost je skromno elegantna z razkošno notranjostjo. Je presenetljivo zabaven za vožnjo in je na voljo z vozno razdaljo do 310 milj ali 499 km (1 km je enak 0.6214 milje). Kjer Tesla Model 3 resnično navdušuje, je njegovo inovativno udobje in varnostne lastnosti (vključno z nekaterimi najboljšimi pol-avtonomnimi pripomočki za vožnjo) in tehnologijo, ki je varna za prihodnost. Zahvaljujoč Teslinim “over the air” posodobitvam, se Model 3 vedno izboljšuje in ga lahko prilagodite vašim potrebam in željam – tudi po nakupu avtomobila.

Tesla model 3 ni bil zaščiten pred možnimi težavami, povezanimi s kakovostjo, toda njegov tehnološki zagon lahko veliko nauči ostalo avtomobilsko industrijo, kako narediti privlačen izdelek na električni pogon. Čeprav morda čas od naročila pa do takrat, ko Teslo model 3 dobite v roke, traja nekaj časa, pa strokovnjaki Digital Trendsa zagotavljajo, da je avtomobil vreden čakanja.

CHEVROLET BOLD
Najboljša alternativa “long-range” električnega vozila

Zakaj ga kupiti? To je prvi cenovno dostopen električni avtomobil, ki je vreden potovanja po cesti

Komu je namenjen? Voznikom, ki se želijo odreči fosilnemu gorivu, brez žrtvovanja razdalje.

Cena? 37.495 dolarjev

Zakaj so ga izbrali:

Že več let so imeli potrošniki na voljo dve izbiri, ko gre za električne avtomobile – nizko ceno ali uporabno razdaljo. Razmeroma cenovno ugodno vozilo, kot je Nissan Leaf, je mogoče nabaviti za manj kot 30.000 dolarjev, vendar so ga uporabniki morali polniti po približno 80 kilometrih, kar je v najboljšem primeru dokaj neprijetna izkušnja. Na drugem koncu spektra so luksuzni električni avtomobili kot je Tesla Model S, ki lahko dosega največ 300 milj med dvema polnjenjema, vendar so zaradi visoke cene predstavljali nerealno možnost za večino.

Leta 2018 smo končno dobili električno vozilo za vsakogar – Chevy Bolt. Dosega razdaljo do 238 milj in strošek pod 30.000 dolarjev, potem ko se obračunajo davčni odbitki, je Chevy Bolt preoblikoval svet električnih vozil tako, da je postal dostopen množicam. Praktičnost in cenovna dostopnost sta le dva elementa dobrega avtomobila. Chevy Bolt je fantastična alternativa za Teslo Model 3.

S skupno močjo 200 konjskih moči in 266 kilogramov navora je električni avtomobil Bolt resnično precej dinamičen. Faktor je v nizkem težišču, ki ga zagotavlja akumulatorska baterija, nameščena na tleh tako, da imate stabilen in presenetljivo odziven nosilec, ki nikoli ne potrebuje obiska bencinskega servisa. Dodajte prostorno in udobno kabino, standardni 10,2-palčni zaslon na dotik in možnosti hitrega polnjenja ter industrijsko igralni menjalnik in dobite avtomobil, ki ga boste želeli voziti. Nima čakalne dobe za nakup.

2018 NiSSAN LEAF
Najboljši cenovno ugoden električen avtomobil

Zakaj bi ga kupili? Nissan Leaf je eden najbolj zaokroženih električnih avtomobilov na trgu. Je cenovno ugoden in je takoj na voljo.

Komu je namenjen? Ekološko osveščenim voznikom, ki si prizadevajo za vožnjo do službe brez izpustov.

Cena? 29.990 dolarjev

Zakaj so ga izbrali:

Nissan je prebrodil valove, preden je leta 2010 predstavil originalni Leaf. Hatchback, ki so ga oblikovali po modelu UFO. Je prvi cenovno dostopen električni avtomobil na trgu 21. stoletja. Pred kratkim so preizkusili vožnjo s popolnoma novim modelom druge generacije in ugotovili, da jih je prepričal.

Po videzu ne tako divji kot njegov predhodnik, novi Leaf ponuja 150 milj dosega zaradi zmogljivega akumulatorja 40kWh, ki napaja električni motor s 147 KM. Še vedno ne izpolnjuje pogojev za dosego dolgih razdalj, vendar je veliko bolj uporaben od svojega predhodnika. Če s tem niste zadovoljni, bodite potrpežljivi – Nissan bo v prihodnjih mesecih predstavil različico za daljše razdalje.

Preoblikovali so tudi tehnološki količnik Leafa. Zdaj je na voljo s programom ProPilot Assist, ki je Nissanov polavtonomni vozni pripomoček, ki omogoča, da Leaf pospeši, krmili in samodejno zavira, ko so izpolnjeni ustrezni pogoji. Sistem so preizkusili in ugotovili, da ima v bistvu prilagodljiv sistem tempomata z dodano pomočjo za krmiljenje.

BMW I3
Najbolj razkošen električni avtomobil

Zakaj bi ga kupiti? Videz, počutje in vožnja v njem nima primerjave na cesti.

Komu je namenjen? Metropolitanski vozniki, ki želijo izstopati, se udobno voziti in enostavno parkirati.

Cena? 44.450 dolarjev

Zakaj so ga izbrali:

BMW i3 je tako zelo drugačen od drugi avtomobilov. Ne gre samo za električni pogon – i3 je opremljen z naprednimi plastičnimi ohišji iz ogljikovih vlaken, kolesi, ki so videti kot rezalniki za pico in notranjostjo, obdano z materialom, narejenim iz rastlinskih vlaken, ki se imenuje kenaf. Nekateri kupujejo električne avtomobile, da bi varčevali z gorivom, nekateri pa jih kupujejo, da bi dajali izjave. Ali lahko ugotovite, komu je namenjen ta avtomobil?

Čudovitost na stran, i3 je eden od najbolj energetsko učinkovitih avtomobilov, ki se trenutno prodajajo v ZDA. To je tiho, gladko in luksuzno vozilo. Je udobno, z energično vodljivostjo, odsotno pri večini avtomobilov na akumulatorski pogon, ki so trenutno na trgu. To je zato, ker konstrukcija avtomobilov iz ogljikovih vlaken ohranja svojo težo pod 3000 funtov, krmiljenje pa ostaja dovolj hitro, da za volanom občutimo živahnost.

BMW ponuja tudi i3 REX z dvo-valjnim bencinskim motorjem, ki deluje kot generator, ki zagotavlja doseg do 180 milj. Model REx ni več avtomobil z ničelnimi emisijami, temveč postaja veliko bolj uporabljan kot standardni i3.

TESLA MODEL S P100D
Najboljši “performance” električni avtomobil

Zakaj bi ga kupili? Je smešno hiter in nikoli se ne bo treba ustaviti za polnjenje.

Komu je namenjen? Adrenalinskim navdušencem, vodstvenim kadrom, zvezdam z YouTuba.

Cena? 136.500 dolarjev

Zakaj so ga izbrali:

Če bi sodili na podlagi zmogljivosti, bi bil Tesla Model S nedvomno najboljši izbor. Živimo v resničnem svetu, kjer avtomobil z začetno ceno 84.300 dolarjev predstavlja dejstvo, da si ga mnogi ljudje preprosto ne morejo privoščiti.

Če lahko odštejete osnovno ceno, ki je podobna Porschejevi in iščete nekaj hitrega, udobnega in brez emisij, je model S P100D pravšnja izbira za vasi. S svojo 100kWh baterijo se P100D ponaša s časom od 0 do 60 km le v 2,5 sekundah, zaradi česar je eden najhitrejših avtomobilov na svetu. Velika baterija daje limuzini impresivnih 315 milj dosega, kot tudi možnost, da boste lahko preizkušali njen neverjeten pospešek.

Delovanje je le en del enačbe, ker Tesla še naprej premika meje polavtonomne udobnosti in varnostnih funkcij. V prihodnosti bodo vsi modeli Tesle vključevali popoln “self-driving hardware”, kar pomeni vožnjo brez voznika – če bodo zakonodajalci sledili tehnologiji.

JAGUAR I-PACE
Najboljši električni crossover / SUV

Zakaj bi ga kupili? Je hiter in razkošen, kot mora biti Jaguar.

Komu je namenjen? Kupcem, ki so pripravljeni plačati malo več za razkošje in udobje.

Cena? 69.500 dolarjev

Zakaj so ga izbrali:

Če bi stavili, bi izgubili stavo. Kdo bi si mislil, da bo Jaguar, ki je redko viden v avtomobilski industriji kot najbolj odzivni igralec, prvi posnel prvega Teslo? Vodstvo podjetja je pokazalo presenetljivo količino predvidevanja in premagalo Nemce v tekmi, ko je predstavilo I-Pace, povsem novo vrsto Jaguarja, ki postavlja svež spin glede na vrednote, ki so desetletja determinirale britanski brand. Slednje je vredno pozornosti.

I-Pace obstaja na stičišču križancev in športnih limuzin. Kompaktne dimenzije električnega pogonskega sklopa so oblikovalcem omogočile svobodo razmišljanja “zunaj škatle” in raziskovanje novih razsežnosti. Notranjost je udobna, visokotehnološka in popolnoma povezana, čeprav Jaguarjev informacijsko-zabavni sistem ni najbolj intuitivna programska oprema v svojem razredu.

Moč za I-Pace prihaja iz litij-ionskega akumulatorja z 90 kWh, ki poganja zaprt par električnih motorjev – po eden nad vsako osjo – v gibanje. Jaguar I-Pace ima 394 konjskih moči in 512 Nm navora in dosega od 0 do 60 km / h v 4,5 sekundah. Pospešuje zelo hitro, zahvaljujoč nizkemu težišču. I-Pace dosega razdaljo do 240 milj, kar bi moralo zadostovati, da obdržite anksioznost pod nadzorom.To zagotovo ni najcenejša možnost na trgu, toda Jaguar kupcem daje tisto, kar plačajo.

Kako avtomobilska ekipa Digital Trends izvaja testiranje vozil?

Avtomobilska ekipa Digital Trends testira vozila s celovitim postopkom pregleda. Preučuje lastnosti zunanjosti in notranjosti ter jih ocenjuje na podlagi strokovnega znanja in izkušenj v okviru kategorije in cenovnega razreda vozila. Tehnologija zabave je temeljito preizkušena tako kot tudi večina varnostnih funkcij, ki jih je mogoče preskusiti v nadzorovanih okoljih.

Testni vozniki preživijo veliko časa za volanom vozil, opravljajo teste v realnem svetu, vozijo po avtocestah, cestah, pa tudi po terenskih in dirkalnih progah, kjer je to primerno. Ko se sami niso mogli znajti za volanom, so se zgledovali po svojih izkušnjah z vsakim avtomobilskim proizvajalcem in primerjali vozila na statistični podlagi, pri čemer so uporabili meritve, kot so cena, obseg, zmogljivost in razpoložljive funkcije.

COMMENTS

Wordpress (0)