(VIDEO) Pravno zastopanje Andreja Šiška prevzela odvetnica Lucija Šikovec Ušaj – TOPNEWS.si

(VIDEO) Pravno zastopanje Andreja Šiška prevzela odvetnica Lucija Šikovec Ušaj

(VIDEO) Pravno zastopanje Andreja Šiška prevzela odvetnica Lucija Šikovec Ušaj

Andreja Šiška je do sedaj zastopal odvetnik Viktor Osim, z njim pa se zaradi Osimove odsotnosti ukvarja odvetnik Žiga Pečuh. Po besedah sopredsednice Zedinjene Slovenije Anice Bidar so se za menjavo odvetnika odločili zaradi “slabega zdravstvenega stanja” odvetnika Viktorja Osima.

Obtožnica, ki jo je mariborsko tožilstvo vložilo proti predsedniku Gibanja Zedinjena Slovenija Andreju Šišku, je postala pravnomočna, Šiška pa prihodnji teden na mariborskem okrožnem sodišču že čakal predobravnavni narok, na katerem ga bo zastopala Ušajeva. Vodja Štajerske varde Šiško je v priporu od 12. septembra lani, saj naj bi bilo iz objav z zborovanja Štajerske varde v začetku septembra v bližini Apač razvidno, da je pozival k strmoglavljanju najvišjih predstavnikov države. Bidarjeva je še spomnila, da je pred kratkim kazensko ovadila premierja Marjana Šarca, ker je po njenem mnenju politika pritiskala na sodišče, da so Šiška priprli zaradi rušenja ustavnega reda.

Ljubljanska odvetnica Lucija Šikovec Ušaj, ki je sicer kandidirala na listi SDS na zadnjih junijskih državnozborskih volitvah, je zelo aktivna na družbenem omrežju Twitter in Facebook, kjer dviga veliko prahu, svoje domnevno sporne tvite pa mora pojasnjevati tudi odvetniški zbornici. V širši javnosti ni prepoznana samo kot odvetnica, ampak tudi kot komentatorka političnega dogajanja. Lucija Šikovec Ušaj je v javnosti postala prepoznavna po tem, da je kot odvetnico v sodbi, ki je v imenu Vilija Kovačiča na Vrhovnem sodišču dosegla razveljavitev in ponovitev referenduma o 2. tiru.

https://twitter.com/lucijausaj/status/1080886913605746688

Nedavno so ji mestni svetniki odrekli članstvo v odboru za zdravje in socialno varstvo s 30 glasovi proti in desetimi za. A tudi, če bi danes potrdili članstvo Lucije Šikovec Ušaj v odbor za zdravje in socialno varstvo, takšnega sklepa ne bi podpisal, je po glasoanju dejal Zoran Janković, proti kateremu je objavila več zapisov na Twitterju.

Glede na nekatere napovedi, pa bi se lahko Lucija Ušaj in Andrej Šiško znašla kot protikandidata na evropskih volitvah, saj naj bi tako kot Andrej Šiško iz zapora kandidirala na evropskih volitvah. Sprva je bilo predvideno, da bo Ušajeva kandidirala na listi SDS, vendar naj bi po nekaterih zadnjih informacijah kandidirala na neodvisni listi Bernarda Brščiča, s katerim delita precej odklonilno stališče do migrantov.

V Gibanju Zedinjena Slovenija sicer napovedujejo kandidaturo na majskih volitvah v Evropski parlament. Kot edinega kandidata na svoji listi, ki jo nameravajo vložiti s podpisi državljanov, bodo predlagali Šiška.

Po njenih navedbah se je Šiško za kandidaturo na evropskih volitvah odločil tudi zaradi tega, kar se mu dogaja v času pripora. Gibanje Zedinjena Slovenija sicer zagovarja izstop Slovenije iz EU. “Lahko ostanemo in smo članica EU, če imamo možnost biti suverena država, kar pa nismo,” je ocenila Bidarjeva.

Šiško po njenih navedbah v primeru izvolitve za evropskega poslanca ne bo delal z vetrom, ampak se bo zoperstavil in v Evropskem parlamentu opozarjal na to, da slovenska država potrebuje svojo suverenost in ne more živeti pod diktatom EU. Kot zunajparlamentarna stranka morajo za vložitev kandidatne liste zbrati 1000 podpisov.

COMMENTS

Wordpress (0)