Video, ki se širi po družbenih mrežah: Tako je videti sarkastično ploskanje Trumpu – TOPNEWS.si

Video, ki se širi po družbenih mrežah: Tako je videti sarkastično ploskanje Trumpu

Video, ki se širi po družbenih mrežah: Tako je videti sarkastično ploskanje Trumpu

Sinočnji govor o stanju nacije, ki ga je naposled imel ameriški predsednik v kongresu, je imel veliko zanimivih trenutkov. Verjetno je bil najbolj zanimiv trenutek, ko je predsednica kongresa, demokratka Nancy Pelosi, zaploskala Trumpu.

Pelosi, ki je stala za Trumpom, medtem ko je izvajal eno in pol urni govor, je v nekem trenutku vstala in sarkastično zaploskala Trumpu tako, da je iztegnila roke skoraj pred njegovo obraz.

“Vendar pa moramo zavrniti politiko maščevanja, odpora in maščevanja – in sprejeti neskončni potencial sodelovanja, kompromisa in skupnega dobrega,” je dejal Trump, ko mu je Pelosijeva zaploskala z zajedljivim nasmehom na obrazu. Trump se je obrnil k njej, videti je bil zadovoljen z njeno reakcijo.

Posnetek je po pričakovanjih hitro postal viralen na socialnih omrežjih, skupaj z #PelosiClap, komentatorji pa so kot ponavadi začeli tekmovati, kdo bo postregel z bolj duhovitim opisom bizarnega trenutka.

https://twitter.com/MohammedHosain/status/1093003154575085569

Pelosijeva je že osramotila Trumpa, ko mu ni dovolila, da bi v kongresu izvajal govor o stanju v državi.

“Kdo bi lahko vedel, da aplavz lahko povzroči jezo, prezir in grožnjo z maščevanjem …” je zapisala tviterašica Shannon Watts.

“Trump: Vsi mi morajo ploskati. Nancy Pelosi” ploska. “Trump: Nič za to. Nočem več aplavza,” je napisal tviteraš Mohammed Hosain.

Naj spomnimo, da je bil Trump prisiljen preložiti svoj govor o stanju v državi zaradi vladne blokade, ki je bila najdaljša v zgodovini ZDA. Sprožil jo je sam, ko je demokratična večina v kongresu zavrnila financiranje izgradnje zidu na meji z Mehiko. Trump je želel izvesti govor, vendar mu Pelosijeva dobesedno ni poslala vabila v kongres, dokler se vladna blokada ni končala. Trump je kljub ponižanju sprejel odlog.

Sicer pa predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nency Pelosi ni bila navdušena nad vsem, kar je ameriški predsednik Donald Trump predstavil v svojem letnem nagovoru naciji v kongresu. Med Trumpovim govorom je pogosto preverjala svojo kopijo predsedniškega govora in delala grimase nad nekaterimi deli govora.

Ko je Trump dejal, da je “stanje našega naroda močno,” je Pelosijeva rahlo odkimala v znak nestrinjanja.

Pelosijeva se je vidno posmehovala tudi, ko je Trump dejal, da bi lahko poskusi “smešnih strankarskih preiskav” škodili ameriški blaginji. Vsaj dvakrat, ko je Trumpova beseda naletela na neodobravanje demokratov, se je Pelosijeva odzvala premišljeno, tako da je dvignila roko in jim dala znak, da umirijo strasti.

Vendar pa nekateri odzivi na Trumpove besede le niso bili negativni. Rekordno število žensk v predstavniškem domu, predvsem iz vrst demokratov, je stalo in vzklikalo, ko je Trump dejal, da se rekordno število žensk nahaja v ameriški delovni sili.

COMMENTS

Wordpress (0)