Sirski odgovor na izraelske napade: Če bo Izrael še naprej napadal, bomo bombardirali letališče v Tel Avivu! – TOPNEWS.si

Sirski odgovor na izraelske napade: Če bo Izrael še naprej napadal, bomo bombardirali letališče v Tel Avivu!

Sirski odgovor na izraelske napade: Če bo Izrael še naprej napadal, bomo bombardirali letališče v Tel Avivu!

Damask se je odzval na izraelske zračne napade v Siriji. “Če boste nadaljevali, bomo izkoristili pravico do samoobrambe in bombardirali letališče v Tel Avivu.

“Uradni Damask je napovedal, da se bo “odzval” na izraelske zračne napade, če Varnostni svet ZN nujno Izraelu ne bo prepovedal vpadov v sirski zračni prostor.

Stalni predstavnik Sirije v Združenih narodih, Bashar Jafaari, je dejal, da bi Sirija lahko napadla letališče Ben Gurion v Tel Avivu, potem ko so izraelske sile izvedle napade na skladišča in radarske sisteme na letališču v Damasku, pri tem pa je bilo ubitih 21 oseb.

Opozoril je, da če svetovna organizacija ne bo ustavila izraelskih napadov na Sirijo, se bo Sirija odzvala na napad na mednarodno letališče Ben Gurion, poroča Times of Israel.

“Če Varnostni svet ZN ne sprejme ukrepov za ustavitev Izraela, bo Sirija izkoristila svojo legitimno pravico do samoobrambe in odgovorila na izraelsko agresijo na mednarodno letališče v Damasku na enak način – z napadom na letališče Tel Aviv,” je dejal Jafaari.

Spomnimo, izraelska vojska je izvedla zračne napade na ozemlju Sirije v noči z nedelje na ponedeljek. Kot poročajo, so bili cilji izraelskega napada položaji sirski in iranski položaji vojaških sil v Siriji, vključno s položaji iranskih sil Kuds, ki pripadajo revolucionarni gardi.

Izrael je napadel skladišča z orožjem, obveščevalno lokacijo in vojaški kamp za usposabljanje, kot tudi več protiletalskih baterij v Siriji. Napadi so bili povračilni ukrep za napad z raketo iranske izdelave, ki so jo v Siriji izstrelile iranske sile.

Po drugi strani AP ocenjuje, da je Izrael s prevzemanjem odgovornosti za ta kot tudi drugi niz zračnih napadov še bolj odstopil od dolgoletne politike prikrivanja ali zmanjševanja pomena svojih vojaških dejavnosti v sosednji Siriji.

Poleg zahteve po nujnem sprejetju ukrepov ZN za ustavitev izraelskih napadov na sirski zračni prostor s strani Izraela, je sirski predstavnik v Združenih narodih obtožil Francijo, Veliko Britanijo in Združene države Amerike, ki so stalne članice Varnostnega sveta, da podpirajo in spodbujajo izraelsko agresijo.

COMMENTS

Wordpress (0)