Tesla bo izdelal avtomobil, ki si ga bo lahko privoščil tudi srednji razred – TOPNEWS.si

Tesla bo izdelal avtomobil, ki si ga bo lahko privoščil tudi srednji razred

Tesla bo izdelal avtomobil, ki si ga bo lahko privoščil tudi srednji razred

Proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je včeraj napovedal, da bo ukinil več tisoč delovnih mest, da bi zmanjšal stroške in ostal dobičkonosen, medtem ko je razvijal proizvodnjo svojega ključnega produkta, modela 3 sedan.

“V Tesli morajo s takšnimi rezi začeti v prihodnjih mesecih, saj pospešujejo proizvodnjo variant modela 3 in vlagajo v inženirske izboljšave v proizvodnji. Ni druge poti,” je dejal izvršni direktor Tesla Elon Musk na blogu podjetja.

Podjetje je napovedalo, da se bo število stalnih zaposlenih zmanjšalo za približno sedem odstotkov, medtem ko bodo med tistimi, ki so začasno in pogodbeno zaposleni, ostali le najbolj potrebni podjetju.

Musk želi cenejše avtomobile

Musk je poudaril, da se je Tesla soočil z “izredno težkim izzivom”, kako bi električna vozila in solarni proizvodi postali konkurenčna alternativa tradicionalnim vozilom in energetskim proizvodom, ki temeljijo na fosilnih gorivih.

“Od maja bomo na vseh trgih morali ponuditi različico modela 3 na srednjega razreda, saj moramo doseči čim več kupcev, ki bi si lahko privoščili naša vozila. Poleg tega pa moramo nadaljevati s cenejšimi različicami modela 3,” je dejal Musk.

Najcenejša različica modela Tesla 3 trenutno stane 44.000 dolarjev, podjetje pa bi želelo izdelati različico, ki bo stala 34.400 dolarjev.

V zadnjem četrtletnem finančnem poročilu je Tesla sporočil o prvem dobičku v zadnjih dveh letih, v višini 311,5 milijona dolarjev, pri čemer je prosti denarni tok znašal 881 milijonov dolarjev.

COMMENTS

Wordpress (0)