Bivši ameriški predsednik Bush presenetil: Varnostnikom prinesel pice, oblast pa pozval h končanju spora – TOPNEWS.si

Bivši ameriški predsednik Bush presenetil: Varnostnikom prinesel pice, oblast pa pozval h končanju spora

Bivši ameriški predsednik Bush presenetil: Varnostnikom prinesel pice, oblast pa pozval h končanju spora

George Bush s picami

Bivši ameriški predsednik George W. Bush je osebno dostavil pice članom tajne službe, ki delajo, kljub temu, da niso prejeli plač zaradi blokade vlade.

Bush poziva k zaključku delne blokade vlade, ki traja že skoraj mesec dni, omenjeno obdobje pa je hkrati tudi najdaljše v zgodovini ZDA. Preko Instagrama je Bush pozval politične voditelje obeh strani, da pustijo politiko ob strani ter se sestanejo, dogovorijo in zaključijo blokado financiranja zveznih institucij.

Laura in George Bush

43. ameriški predsednik je objavil tudi fotografijo, ki prikazuje kako sam skupaj z nekdanjo prvo damo Amerike Lauro Bush prinese pice članom tajne službe, ki skrbijo zanju, a trenutno delajo brez plačila, saj zaradi blokade financiranja niso prejeli osebnega dohodka.

Blokada vlade vpliva na okoli 800.000 federalnih delavcev.

“Z Lauro Bush sva hvaležna našim članom tajne službe in tisočem federalnim uslužbencem, ki naporno delajo za našo državo brez plače. Hvaležen sem tudi našim sodržavljanom, ki jih podpirajo”, je med drugim zapisal Bush.

V zadnjih dneh cerkve, restavracije in korporacije pomagajo pri financiranju zaposlenih v vladi, ki niso prejeli plače. Predsednik Donald Trump je izjavil, da ne bo podpisal zakona o financiranju vlade, ki ne vključuje sredstev v višini 5,7 milijard dolarjev za njegov predlog izgradnje zidu na meji med ZDA in Mehiko.

COMMENTS

Wordpress (0)