Laburisti pripravljeni na nov referendum o Brexitu, če ne bo sporazuma – TOPNEWS.si

Laburisti pripravljeni na nov referendum o Brexitu, če ne bo sporazuma

Laburisti pripravljeni na nov referendum o Brexitu, če ne bo sporazuma

Največja opozicijska stranka v Združenem kraljestvu, Laburistična stranka, je pripravljena podpreti drugi referendum o izstopu Velike Britanije iz Evropske unije, če bodo zavrnjeni njeni predlogi o Brexitu, in če se bo vlada odločila za “trd izstop” ali odhod brez sporazuma, je danes izjavil vodja laburistov Jeremy Corbyn.

“Če bo vlada ostala trmasta, če bo laburistična alternativa blokirana, in se bo država soočila z možno katastrofo, ki bi jo uničila brez sporazuma, bo naša dolžnost, da se obrnemo k drugim možnostim … vključno z javnim preverjanjem,” je dejal Corbyn v Hastingsu, na jugu Britanije.

Potrdil je, da je pripravljen sprejeti vabilo premierke Therese May na pogovor o Brexitu le, če premierka zavrne zamisel o zapustitvi EU brez sporazuma.

“Vlada je potrdila, da ima možnost izstopa (iz EU) brez sporazuma. Zato premierki ponovno sporočam: Sem zelo pripravljen za pogovor, toda izhodišče za vsak pogovor o Brexitu mora biti zavrnitev kakršnekoli zamisli o izhodu brez dogovora,” je poudaril Corbyn.

Po sinoči izglasovani zaupnici vladi v spodnjem domu britanskega parlamenta je Theresa May povabila vse stranke na pogovore o Brexitu.

COMMENTS

Wordpress (0)