Večina članov stranke Therese May nasprotuje njenemu sporazumu o Brexitu – TOPNEWS.si

Večina članov stranke Therese May nasprotuje njenemu sporazumu o Brexitu

Večina članov stranke Therese May nasprotuje njenemu sporazumu o Brexitu

Večina članov Konzervativne stranke britanske premierke Therese May nasprotuje njenemu sporazumu o Brexitu z Evropsko unijo, je pokazala danes objavljena raziskava.

Manje kot tri mesece do predvidenega izstopa Velike Britanije iz EU, mora britanska premierka Meyeva dobiti še podporo parlamenta za svoj sporazum, omenjena raziskava pa bi lahko uničila upe, da bi konzervativni poslanci utegnili popustiti in ga podpreti.

Raziskava, ki jo je opravil YouGov med 17. in 22. decembrom med 1215 člani Konzervativne stranke, je pokazala, da jih 59 odstotkov nasprotuje premierkinemu sporazumu, 38 odstotkov pa ga podpira.

Več kot polovica vprašanih članov je odgovorilo, da so prepričani, da omenjeni sporazuma ne spoštuje izida referenduma o Brexitu iz leta 2016.

Na vprašanje, kako bi glasovali v primeru izvedbe novega referenduma, na katerem bi lahko izbirali med dvema opcijama: premierkinem sporazumu in izstopu iz EU brez sporazuma, jih je le 29 odstotkov odgovorilo, da bi se odločili za sporazum v primerjavi z 64 odstotki, ki bi se raje odločili za Brexit brez sporazuma.

Tretja opcija oziroma drugi referendum o članstvu Britanije v Evropski uniji bi samo še dodatno povečal delitve, meni minister za Brexit Stephen Barclay.

“Trenutne delitve v Britaniji bi bile manjše v primerjavi z napetostmi, ki bi jih izzval drugi referendum. Še bolj bi razdelil naše ljudstvo”, je dejal Barclay za nemški Die Welt.

COMMENTS

Wordpress (0)