Novo leto 2019 na prostem pričakalo okoli 100.000 ljudi – TOPNEWS.si

Novo leto 2019 na prostem pričakalo okoli 100.000 ljudi

Novo leto 2019 na prostem pričakalo okoli 100.000 ljudi

Tudi letos je na ljubljanskih trgih silvestrovalo približno 50.000 ljudi, ob upoštevanju tistih, ki so se zadrževali na nabrežjih in drugih površinah, pa blizu 100.000, kar je približno toliko kot lani.

Silvestrovanja so od 21. ure potekala na štirih ljubljanskih trgih. Osrednje na Kongresnem trgu je bilo namenjeno najširšemu krogu obiskovalcev oziroma vsem generacijam, ki so jih glasbeno zabavali Anabel, Nika Zorjan in Victory. Medtem je bilo silvestrovanje na Mestnem trgu tradicionalno namenjeno ljubiteljem popevk, nastopili so Maraaya & Jazzilaz in Klara Jazbec. Na Trgu francoske revolucije so na svoj račun prišli ljubitelji alternativne rock glasbe, zabavali so jih Super Action Heroes, Red Five Point Star in Elvis Jackson, program na Pogačarjevem trgu pa je bil namenjen ljubiteljem slovenskih izvajalcev popularne in narodno-zabavne glasbe. Nastopili so Gala Kvintet in France in Krila.

Ob polnoči je nebo nad Ljubljano razsvetlil petminutni ognjemet z Ljubljanskega gradu. Rakete iz biorazgradljivih materialov so bile letos v barvi Ljubljane, to je zelena, in v silvestrskih barvah, kot so srebrna, zlata in modra. V nekaterih mestih, med drugim v Mariboru, Kopru in na Ptuju, letos ognjemetu odpovedali iz okoljskih ali drugih razlogov, se v Ljubljani kljub nekaterim pozivom za to niso odločili.

Na najdaljšo noč v letu, ki je sicer minila brez ognjemeta, so prijetne zimske temperature, praznično vzdušje in dobra glasba po oceni organizatorjev v Koper privabili okoli 10.000 ljudi, med njimi tudi veliko Italijanov. To je primerljivo z lanskim letom, ko pa je bil v Kopru tudi ognjemet. Po njegovem mnenju je k dobremu obisku prispevalo tudi lepo vreme, veliko obiskovalcev pa je ves zadnji teden pritegnila Čudolandija. Tako so samo na otroškem silvestrovanju v nedeljo našteli več kot 4.000 obiskovalcev.

COMMENTS

Wordpress (0)