Več kot 147.000 policistov bo varovalo Macrona: Prevladuje strah pred neredi v novoletni noči, onemogočen bo dostop do Elizejskih poljan! – TOPNEWS.si

Več kot 147.000 policistov bo varovalo Macrona: Prevladuje strah pred neredi v novoletni noči, onemogočen bo dostop do Elizejskih poljan!

Več kot 147.000 policistov bo varovalo Macrona: Prevladuje strah pred neredi v novoletni noči, onemogočen bo dostop do Elizejskih poljan!

Francija bo v novoletni noči razporedila več kot 147.000 pripadnikov varnostnih sil po celi državi, medtem ko so demonstranti iz gibanja Rumeni suknjiči najavili, da se bodo pridružili javni proslavi.

Ministrstvo za notranje zadeve Francije je sporočilo, da bodo danes potrebni ostri varnostni ukrepi, zaradi “resne teroristične grožnje” in zaradi možnih neprijavljenih protestov.

Pariška policija je sporočila, da bo postavila varnostno pregrado okoli Elizejskih poljan, kjer tradicionalno poteka novoletno slavje.

Na Elizejske poljane nameravajo priti tudi Rumeni jopiči, gibanje, ki je sredi novembra začelo z organizacijo demonstracij, zaradi najave francoske vlade, da bo povečala davek na dizelsko gorivo, vendar so se protesti kmalu spremenili v splošni izraz nezadovoljstva državljanov s politiko francoskega predsednika Emmanuela Macrona.

Francosko ministrstvo za notranje zadeve sporoča, da bodo varnostne službe osredotočene na priljubljena zbirališča ljudi, sredstva javnega prevoza, ceste in trgovske centre.

V Franciji je v preteklih letih na novoletno noč že prišlo do neredov, v katerih so huligani med drugim zažigali številna vozila.

COMMENTS

Wordpress (0)