Britanska podjetja množično bežijo v Nemčijo – TOPNEWS.si

Britanska podjetja množično bežijo v Nemčijo

Britanska podjetja množično bežijo v Nemčijo

Število britanskih podjetij, ki so iskala možnosti za ustanovitev svojih podružnic v Nemčiji, se je v letošnjem letu podvojilo.

Razlog za zaskrbljenost britanskih gospodarstvenikov je prepričanje, da bo Brexit ogrozil preskrbovalne verige in dostop do trgov Evropske unije, je sporočila ena od agencij nemške vlade.

Resno povpraševanje za ustanovitev svoje podružnice v Nemčiji je v letošnjem letu opravilo 172 britanskih podjetij, kar je trikrat več kot leta 2015, še preden so se Britanci odločili za izstop iz EU, so pokazali podatki nemške agencije za trgovino in investicije, poroča Reuters.

“Število prošenj kontinuirano narašča in je v letošnjem letu doseglo rekordno raven”, je danes izjavil vodja omenjene agencije Akim Hartig.

Leta 2015 je le 50 britanskih podjetij vložilo resne prošnje, medtem ko je leta 2016, torej v referendumskem letu o Brexitu, njihovo število znašalo 77, v letu 2017 pa 111.

Reuters ocenjuje, da bo Britanija ne glede na formo prihodnjih odnosov med Britanijo in EU po izstopu iz Evropske unije imela manjši dostop do enotnega trga EU, kot ga je imela kot članica.

COMMENTS

Wordpress (0)