Pariz se pripravlja na jutrišnjo poulično vojno: Rumeni jopiči najavili proteste, 8.000 policistov in 14 oklepnih vozil v pripravljenosti na demonstrante! – TOPNEWS.si

Pariz se pripravlja na jutrišnjo poulično vojno: Rumeni jopiči najavili proteste, 8.000 policistov in 14 oklepnih vozil v pripravljenosti na demonstrante!

Pariz se pripravlja na jutrišnjo poulično vojno: Rumeni jopiči najavili proteste, 8.000 policistov in 14 oklepnih vozil v pripravljenosti na demonstrante!

PARIZ – V pričakovanju jutrišnjih, petih zaporednih sobotnih protestov, je šef pariške policije sporočil, da bodo na ulicah francoske prestolnice ponovno razporejena oklepna vozila in več tisoč policistov.

Šef policije mesta Pariz Michel Delpuech je izjavil, da varnostne službe načrtujejo razporeditev enakega števila sil kot prejšnji konec tedna, oziroma okoli 8.000 policistov in 14 oklepnih vozil.

Delpuech je še dodal, da bodo tokrat razporedili več skupin patruljne policije, katere naloga bo lovljenje vandalov.

Francoske oblasti so včeraj sporočile, da je umrl še en pripadnik gibanja Rumenih jopičev, doslej že šesti, ker se je vanj zaletel kamion pri blokadi poti v bližini Avignona. Lokalni uradniki so sporočili, da so voznika kamiona aretirali in priprli, ter da je poskušal pobegniti s kraja dogodka.

V sporočilu za javnost so še zapisali, da je bil poškodovani demonstrant po udarcu kamiona še živ, in da je zanj poskrbela ekipa Nujne pomoči, vendar je v teku noči podlegel poškodbam.

Doslej je v Franciji med protesti v prometnih nesrečah umrlo že šest demonstrantov, medtem ko je bilo več kot 1400 pripadnikov Rumenih jopičev poškodovanih v protestih zaradi zvišanja cen goriva, ki so se začeli v začetku prejšnjega meseca. Demonstranti so blokirali pomembne prometne povezave po Franciji, v Parizu pa so protesti prerasli v nerede.

COMMENTS

Wordpress (0)