ZDA v proizvodnji in prodaji orožja prve na svetu! – TOPNEWS.si

ZDA v proizvodnji in prodaji orožja prve na svetu!

ZDA v proizvodnji in prodaji orožja prve na svetu!

Rusija se je prebila na drugo mesto v svetu po količini proizvedenega orožja, pioroča CNN ter citira najnovejše poročilo, ki ga je objavil Mednarodni mirovni raziskovalni inštitut iz Stockholma (Stockholm International Peace Research Institute – SIPRI).

Rusija je z drugega mesta izrinila Združeno kraljestvo, ki je sedaj na tretjem. Ruska podjetja so na podlagi tega poročila lani dosegla 9,5 odstotka celotne svetovne prodaje orožja.

Še naprej so na prvem mestu združene države Amerike. Leta 2017 so ameriška podjetja predstavljala 57 odstotkov svetovne trgovine z orožjem. Nato sledi Rusija z 9,5 odstotka. Na tretjem mestu je Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske z 9 odstotki.

“Ruska podjetja so imela znatno rast v prodji orožja po letu 2011,” je povedal Siemon Wezeman, uslužbenec SIPRI-ja. “Slednje je v skladu z dejstvom, da Rusi porabijo več denarja za posodabljanje vojske,” je dodal.

Na vrhu seznama so še Francija, ki predstavlja 5,3 odstotka svetovne prodaje orožja. Sledijo Italija (2,6%), Japonska (2,2%), Nemčija (2,1%) in Izrael (2%). Indija je v svetovni trgovini z orožjem udeležena z 1,9 odstotka.

COMMENTS

Wordpress (0)