(FOTO,VIDEO) To je krvnik iz Strasbourga, ki ga je obkolila policija – TOPNEWS.si

(FOTO,VIDEO) To je krvnik iz Strasbourga, ki ga je obkolila policija

(FOTO,VIDEO) To je krvnik iz Strasbourga, ki ga je obkolila policija

Najmanj 4 osebe so umrle, 11 pa jih je ranjenih v terorističnem napadu, ki se je včeraj zgodil v centru Strasbourga.

BFM TV in Le Figaro poročata, da je policija napadalca identificirala kot 29-letnega Cherifa Chekkata, ki se je rodil 1989 v Strasbourgu. Njegova hiša je bila predmet preiskave zaradi kraje, ki naj bi jo izvedel letos poleti.

Napadalec je bil uvrščen na takoimenovani seznam Fiche S, na katerem je 26.000 oseb, ki predstavljajo varnostno tveganje, ocenjuje se, da je med njimi približno 10.000 takih, ki so radikalizirani, poroča Reuters.

Lokalni časopis Dernières Nouvelles d’Alsace poroča, da je bil napadalec leta 2011 obsojen na dvoletno zaporno kazen zaradi oboroženega napada.

Včeraj zjutraj je policija preiskala njegovo hišo. Policija ga je želela privesti zaradi možne povezave z umorom, ki se je zgodil lani, vendar je Cherif Chekkat pobegnil. V njegovi hiši je policija našla eksplozivna sredstva. Napadalec je, po poročanju medijev, povezan z islamističnimi skupinami.

Oboroženi napadalec je začel streljati v bližini božičnega sejma, nato pa pobegnil, saj ga je francoska policija ranila, ko se je z njo spustil v strelski obračun. Po zadnjih informacijah je policiji uspelo napadalca obkoliti.

Francoski mediji poročajo, da je šest od enajstih ranjenih oseb v kritičnem stanju.

Policija sumi, da je napadalec ekstremist, vendar motiva za napad še vedno ni potrdila. Pariško tožilstvo bo preiskavo o streljanju v centru Strasbourga obravnavalo kot teroristični napad.

COMMENTS

Wordpress (0)