(VIDEO) Bitko za Ljubljano dobil Zoran Janković! Prepričljivo premagal izzivalca Anžeta Logarja – TOPNEWS.si

(VIDEO) Bitko za Ljubljano dobil Zoran Janković! Prepričljivo premagal izzivalca Anžeta Logarja

(VIDEO) Bitko za Ljubljano dobil Zoran Janković! Prepričljivo premagal izzivalca Anžeta Logarja

Po rezultatih vzporednih volitev je zmagovalec volitev v Ljubljani Zoran Janković, ki je prepričljivo zmagal že v prvem krogu z več kot 58,3-odstotno podporo za župana. Prav tako naj bi ohranil večino v mestnem svetu in sicer, z nekaj več kot 43,22-odstotno podporo. Njegov izzivalec oziroma največji Jankovićev tekmec Anže Logar je po rezultatih vzporednih volitev dobil nekaj več kot 30-odstotno podporo, Lista SDS-a pa naj bi v mestnem svetu dobila 15 odstotkov glasov.

Sicer pa bodo prvi uradni rezultati znani šele kakšni dve uri kasneje, po nekaterih informacijah pa naj bi volilna komisija delala pozno v noč oziroma do zgodnjih jutranjih ur.

Na lokalnih volitvah, ki so danes potekale v 212 občinah po državi, je do 16. ure, po doslej znanih podatkih, volilo 626.067 oziroma 36,81 odstotka volilnih upravičencev. V mestnih občinah je bila udeležba 32,82-odstotna, so sporočili z ministrstva za javno upravo. Podatki o volilni udeležbi se bodo prav gotovo spreminjali in bodo dokončno znani po 19.uri, ko se zaprejo volišča.

Za rezultate spopada v Mariboru in Kopru bo po vsej verjetnosti treba počakati, saj tam ni vzporednih volitev, ki bi pokazale, kakšna so razmerja med Borisom Popovičem in Gašpar Gašpar Mišičem, predvsem pa, ali bo Popovič zmagal že v prvem krogu. Prav tako bo tesno v Mariboru, kjer je največ kandidatov za župana kar 18, v drugi krog pa naj bi se uvrstila Franc Kangler in Saša Arsenovič.

COMMENTS

Wordpress (0)