Italijanska desnica navdušena nad izidi volitev na Bavarskem: Vice premier Di Maio obljublja novo Evropsko unijo! – TOPNEWS.si

Italijanska desnica navdušena nad izidi volitev na Bavarskem: Vice premier Di Maio obljublja novo Evropsko unijo!

Italijanska desnica navdušena nad izidi volitev na Bavarskem: Vice premier Di Maio obljublja novo Evropsko unijo!

RIM – Italijansko populistično gibanje Pet zvezdic je danes pozdravilo izid volitev na Bavarskem, vodja omenjenega gibanja in podpredsednik italijanske vlade Luigi di Maio pa je najavil, da bo po volitvah v Evropski parlament maja prihodnje leto Evropa dobila nov obraz.

Avete visto cosa sta succedendo in Germania? A maggio l'Europa cambierà volto! Vi ho sempre detto che stava per arrivare…

Objavil/a Luigi Di Maio dne Nedelja, 14. oktober 2018

“Mi bomo ponovno ustanovili EU”, je napisal Di Maio na Facebooku, ki je obenem tudi spomnil, da je že dlje časa opozarjal na to, da Evropo čaka politični potres.

Georgia Meloni, vodja stranke Bratje Italije

“Volitve na Bavarskem so le eden od simbolov tega, kar se bo zgodilo. Italija je vodilna v preobratu takšne Evrope. Tako kot je bila Italija protagonistka pri ustanovitvi EU, bo tudi protagonistka pri njeni novi ustanovitvi. To bo začetek solidarnosti”, je sporočil Di Maio, ki je pohvalil uspeh Zelenih na Bavarskem: “Oni se nahajajo izven vzorca desno-levo. Njihov uspeh kaže na to, da je tematika zaščite življenjskega okolja vse bolj pomembna”, je napisal Di Maio.

Tudi šefinja italijanske neofašistične stranke Bratje Italije, Georgia Meloni, proslavlja poraz CSU na Bavarskem: “Niti Nemci ne podpirajo več politike kanclerke Angele Merkel, čeprav se je Nemčija v teh letih obogatila na račun partneric v EU. Mi Italijani smo med vsemi plačali najvišjo ceno. Volitve na Bavarskem so začetek nevihte, ki bo po volitvah v Evropski parlament zajela celo Evropo”, poudarja Melonijeva.

Zanimiva pa je ugotovitev vodje Forca Italija, bivšega premierja Silvia Berlusconija, ki je spomnil, da je CSU kljub izgubi velikega števila glasov še naprej najmočnejša stranka na Bavarskem, ter da uspeh Zelenih in lokalnih list kaže na to, da Bavarci še naprej verjamejo v Evropo.

COMMENTS

Wordpress (0)