Obrat v preiskavi: Osumljeni za umor bolgarske novinarke že na svobodi – TOPNEWS.si

Obrat v preiskavi: Osumljeni za umor bolgarske novinarke že na svobodi

Obrat v preiskavi: Osumljeni za umor bolgarske novinarke že na svobodi

Romunskega državljana, ki ga je bolgarska policija včeraj aretirala in zadržala v priporu v okviru preiskave o umoru bolgarske novinarke Viktorije Marinove, bodo danes spustili na prostost in proti njemu ne bodo vložili obtožnice, je izjavil šef regionalne policije Teodor Atanasov v mestu Ruse.

“Naše delo se nadaljuje. Za zdaj ni dejstev in okoliščin, katere bi lahko sporočali javnosti. Romunski državljan bo spuščen iz pripora,” je dejal Atanasov, poroča Reuters.

Protesti v Bolgariji zaradi umora novinarke Marinove

Atanasov je še povedal, da bodo romunskega državljana, čigar imena niso objavili, v kratkem spustili na prostost, poroča AP.

Bolgarska policija je pred tem sporočila, da je za čas 24-ih ur pridržala romunskega državljana, ukrajinskega porekla, in da preverja njegov alibi v zvezi z umorom novinarke Marinove.

Bolgarsko raziskovalno novinarko Viktorijo Marinovo (30) so našli v soboto, v parke mesta Ruse na severu Bolgarije, hudo pretepeno, posiljeno in zadušeno.

Marinova je bila novinarka in urednica, zaposlena na bolgarski televiziji TVN in je poročala o preiskavi domnevne korupcije, povezane s črpanjem sredstev iz skladov Evropske unije.

Bolgarsko državno tožilstvo je pozno sinoči sporočilo, da je začelo s preiskavo na podlagi dvomov o zlorabi fondov EU, medtem ko policija preiskuje posilstvo in umor novinarke Marinove.

Marinova je prejšnji mesec vodila oddajo o dveh raziskovalnih novinarjih, ki sta bila aretirana zaradi dela na primerih zlorabe sredstev iz evropskih skladov, poudarja ameriška Associated Press.

COMMENTS

Wordpress (0)