Janez Janša poslal posebno voščilo kongresu SD-ja – TOPNEWS.si

Janez Janša poslal posebno voščilo kongresu SD-ja

Janez Janša poslal posebno voščilo kongresu SD-ja

V tradicionalni enklavi Socialnih demokratov se je danes z Internacionalo začel 11. kongres omenjene stranke. Zanimivo je, da je od koalicijskih strank kongres pozdravila le Alenka Bratušek, medtem ko predstavnikov ostalih koalicijskih strank na kongres ni bilo. Od opozicijskih strank pa je na kongres prišel le predstavnik piratov. Prav posebno “voščilo” pa je kongresu preko Twitterja poslal vodja največje opozicijske stranke SDS Janez Janša, ki je zapisal:

Janšev tvit je povzročil precej zgražanja med delegati kongresa, češ, da bi bila boljša gesta, če bi čestital Socialdemokratom.

Edini kandidat za predsednika stranke je dosedanji predsednik Dejan Židan, ki je sicer na začetku kongresa dejal, da je lepota volilnega kongresa v tem, da so možna presenečenja do konca, čeprav na mestu predsednika nima konkurence.
Na kongresu je tudi nekdanji predsednik državnega zbora Milan Brglez, ki ne kandidira za nobeno funkcijo, saj ni član stranke in, kot pravi, ne bo kandidiral niti na lokalnih, niti na evropskih volitvah.

Se pa v vodstvo stranke, po treh letih premora, vrača nekdanji vplivni sekretar stranke Uroš Jauševec, ki kandidira na eno od podpredsedniških mest. Kongres pa med novinarji spremlja tudi Aljuš Pertinač, ki je svoje članstvo v SD-ju zamrznil, po znanem sestanku v gostilni Pečarič.

Sicer pa je na 11. volilnem kongresu okoli 270 delegatov, med njimi seveda tudi vsi ministri SD-ja. Vzdušje je precej optimistično, predvsem na osnovi rezultatov zadnjih volitev, na katerih so kot edina stranka izboljšali svoj rezultat za 70 %. Glede na nastope pa imajo velike načrte predvsem pri konsolidiranju leve sredine, kjer računajo na vodilni položaj v prihodnjih volitvah.

COMMENTS

Wordpress (0)