(VIDEO) Šojgu seznanil Putina o dobavi S-300 Damasku: Rusija nadzira vse smeri napada v Siriji v radiju 200 kilometrov! ZDA tega še ne verjamejo – TOPNEWS.si

(VIDEO) Šojgu seznanil Putina o dobavi S-300 Damasku: Rusija nadzira vse smeri napada v Siriji v radiju 200 kilometrov! ZDA tega še ne verjamejo

(VIDEO) Šojgu seznanil Putina o dobavi S-300 Damasku: Rusija nadzira vse smeri napada v Siriji v radiju 200 kilometrov! ZDA tega še ne verjamejo

Predsednik Vladimir Putin in obrambni minister Sergej Šojgu

Rusija je Siriji dobavila kompletni protizračni raketni sistem S-300. Slednje je potrdil ruski obrambni minister Sergej Šojgu na posvetu ruskega predsednika Vladimirja Putina s člani sveta za nacionalno varnost.

“Včeraj smo zaključili dobavo. Vse je že v Siriji. 49 enot vojaške tehnike: štirje lanserji raket, lokatorji, sistem upravljanja”. Šojgu je še obvestil, da bo usposabljanje Sircev za upravljanje S-300 trajalo do konca oktobra.

Ruski minister je poudaril, da je v teku tudi dostava sirskega PZO sistema upravljanja, ki bo Siriji prvič omogočil delovanje kot ene`mreže` in dodal, da bo ta del operacije zaključen do 20. oktobra.

Heather Nauert, tiskovna predstavnica

Razkril je tudi, da osnovne smeri, iz katerih so doslej prihajali napadi na Sirijo (ameriški, britanski, francoski in izraelski …), sedaj nadzirajo ruski strokovnjaki za radioelektronsko bojevanje.

Šojgu je še dejal, da Rusi v teh smereh nadzirajo vse v radiju 200 kilometrov in to iz točk, s katerih se izvaja nadzor.

Sicer pa bodo Rusi opremili sirske poveljniške točke protizračne obrambe z avtomatiziranimi sistemi upravljanja, in od zdaj naprej bodo onemogočali tudi satelitsko navigacijo nad Sirijo in radarje letal, ki bodo napadali cilje na njenem ozemlju.

Tiskovna predstavnica State Departmenta Heather Nauert ni mogla potrditi informacije, da je S-300 že na voljo v Siriji: “Ne morem potrditi, ali so te informacije pravilne. Upam, da niso,” je dejala Nauertova na tiskovni konferenci v Washingtonu. “Če je dostava res izvedena, menim, da bi to lahko privedlo do resne eskalacije v Siriji, vendar te informacije ne morem potrditi,” je zaključila Nauertova.

COMMENTS

Wordpress (0)