Dodik za Daily Telegraph: Moj cilj je mir in Republika Srbska bi izkoristila miren način izhoda iz BiH – TOPNEWS.si

Dodik za Daily Telegraph: Moj cilj je mir in Republika Srbska bi izkoristila miren način izhoda iz BiH

Dodik za Daily Telegraph: Moj cilj je mir in Republika Srbska bi izkoristila miren način izhoda iz BiH

Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik je za britanski Daily Telegraph izjavil, da je njegov cilj mir, in da bi Republika Srbska, če bi obstajala možnost, izstopila iz BiH na miren način, preko sporazuma. To bi zagotovo izkoristila.

Dodik je za britanski Telegraph poudaril, da so vsi izgubili entuziazem za evropski projekt.

“Zelo smo hvaležni za finančno pomoč. Naši problemi bi bili še večji, če je ne bi bilo. Vendar, vsi mi, vključno z Evropo, smo izgubili entuziazem za ta projekt”, je dejal Dodik.

Dodik je pojasnil, da je seznam razlogov za to precej dolg – Brexit, problemi v evro območju, rast evroskeptičnih populistov na Madžarskem, Poljskem in Italiji, kot tudi nesoglasja v zvezi z imigracijo, Rusijo in Ameriko predsednika Donalda Tuampa.

Predsednik Republike Srbske je še dejal, da Evropa pred desetimi leti – brez meja, napredna in mirna – enostavno ne funkcionira, kot je bilo zamišljeno, prenaša britanski list.

“Bili smo naivni, ko smo pomisli, da se bomo samo pridružiti Evropi, in da bodo vsi naši problemi izginili”, je dejal Dodik.

V članku z naslovom “Prihodnost Evrope: So sanje EU o širitvi na vzhod mrtve?”, je demantiral obtožbe, da gradi vojsko, in da je partner nacionalističnih paramilitarcev, usposobljenih v Rusiji, piše Daily Telegraph.

COMMENTS

Wordpress (0)