Bela hiša v bran ameriškemu predsedniku: Ni vedel za plačila ženskam za molk. Trump: Tudi, če bi plačal, to ni kaznivo! – TOPNEWS.si

Bela hiša v bran ameriškemu predsedniku: Ni vedel za plačila ženskam za molk. Trump: Tudi, če bi plačal, to ni kaznivo!

Bela hiša v bran ameriškemu predsedniku: Ni vedel za plačila ženskam za molk. Trump: Tudi, če bi plačal, to ni kaznivo!

Bela hiša je sporočila, da predsednik ZDA Donald Trump ni storil ničesar narobe, dan potem, ko je nekdanji Trumpov odvetnik Michael Cohen dejal, da mu je Trump naročil izvedbo plačila za molk dvema ženskama z jasno zastavljenim ciljem “vplivati na volitve.”

Tiskovna predstavnica Sarah Huckabee Sanders je novinarjem povedala, da Trump “ni storil ničesar narobe”. “Zoper njega ni obtožnice,” je dejala.

Po njenem mnenju je “obtožba smešna”, da naj bi predsednik lagal, ko je dejal, da ni vedel za plačila v času, ko so bila izvedena.

Paul Manafort

Trump je dejal, da denar, ki ga je njegov nekdanji odvetnik Michael Cohen plačal dvema ženskama, v zameno za molk o domnevnih aferah s Trumpom, ne predstavlja “kršitve zakona o financiranju predvolilne kampanje.”

V intervjuju za Fox End Frends, ki ga bodo predvajali jutri, je Trump dejal, da denar “ni izviral iz kampanje, kar je velika stvar”.

Cohen se je včeraj izrekel za krivega zaradi številnih obtožb, vključno s kršitvijo predpisov o financiranju kampanje.

Na vprašanje, ali je Trump zaskrbljen zaradi tega, kar bi lahko Cohen povedal posebnemu tožilcu Robert Muellerju, ki preiskuje domnevno rusko vmešavanje v volitve, je Sandersova dejala, da “ne misli, da bi bil predsednik sploh zaskrbljen.”

Prav tako je povedala, da “ne ve” za zgodbe o morebitni predsednikovi pomilostitvi nekdanjega vodje Trumpove volilne kampanje Paula Manaforta, ki je bil včeraj obsojen v osmih točkah obtožnice za finančna kazniva dejanja.

Trump je danes za Manaforta dejal, da je “pogumen človek”, ker se ni pogodil s posebnim tožilcem Muellerjem.

COMMENTS

Wordpress (0)