Premier Češke opozarja: Zaradi migracijske krize bo prišlo do velikih sprememb na naslednjih evropskih volitvah! – TOPNEWS.si

Premier Češke opozarja: Zaradi migracijske krize bo prišlo do velikih sprememb na naslednjih evropskih volitvah!

Premier Češke opozarja: Zaradi migracijske krize bo prišlo do velikih sprememb na naslednjih evropskih volitvah!

Težave Evrope z migracijami bodo najpomembnejše za volivce, ki bodo maja prihodnje leto volili nove evropske poslance v prihodnji Evropski parlament, je dejal češki premier Andrej Babiš.

V pogovoru za Reuters je Babiš ocenil, da bodo ideje po globlji integraciji evroobmočja, kot je skupni proračun, dodatno razdelile blok, ki nujno potrebuje reforme, in priprave na dokončen izstop Velike Britanije iz Evropske unije.

Babiš je vztrajal, da je migracija še vedno najpomembnejše vprašanje za EU.

Andrej Babiš in Jean-Claude Juncker

“Po mojem mnenju bo prišlo do pomembnih sprememb na evropskih volitvah. Obstaja tiha večina, ki bo glasovala na protimigracijski način,” je dejal češki premier.

Povedal je še, da države, kot je Španija, ki postajajo destinacije migrantov, zaslužijo pozornost in dodal, da so bile v Italiji in Nemčiji že zaznane antimigracijske spremembe.

Babiš je dejal, da še vedno obstaja potreba, da se v EU doseže sporazum o migracijski politiki.

Andrej Babiš in Jean-Claude Juncker

“Če je filozofija takšna, da ko pride ladja v Italijo, nato pa slednja od nekaterih evropskih držav zahteva, da sprejmejo določeno število migrantov, to ni način za rešitev”, je dejal Babis.

Reuters opozarja, da Češka in druge srednjeevropske države, kot so Madžarska, Poljska in Slovaška, že dolgo nasprotujejo sistemu kvot, ki ga je Bruselj predpisal za prerazporeditev prosilcev za azil.

COMMENTS

Wordpress (0)