Trump: Velik del medijev je sovražnik ameriškega ljudstva! Kaj so se zlagali v zvezi z angleško kraljico? – TOPNEWS.si

Trump: Velik del medijev je sovražnik ameriškega ljudstva! Kaj so se zlagali v zvezi z angleško kraljico?

Trump: Velik del medijev je sovražnik ameriškega ljudstva! Kaj so se zlagali v zvezi z angleško kraljico?

Predsednik ZDA Donald Trump je pred kratkim na shodu v Pensilvaniji dejal, da velik del medijev plasira “lažne novice” in da so “sovražniki ljudstva”.

“Mediji lahko vse poslabšajo, ker so to lažne novice, ki povzročajo gnus,” je dejal Trump na shodu v Wilkes-Barre-u v Pensilvaniji.

Med drugim je dejal, da so ga neupravičeno obtožili zamujanja na srečanje z britansko kraljico Elizabeto II med svojim julijskim obiskom v Veliki Britaniji, in poudaril, da je bila pravzaprav Kraljica tista, ki je zamujala in ne on.

https://twitter.com/MetroUK/status/1025275225880059906

Trump je prav tako branil tudi svojo odločitev glede potovanja v Helsinke, kjer se je srečal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, kot tudi junijsko srečanje z vodjo Severne Koreje Kim Jong-Unom.

Prejšnji teden je Trump kritiziral medije v ZDA, potem ko so objavili podatke o notranjem delovanju vlade, s čemer so ogrozili veliko ljudi, pa tudi zaradi negativnega prikaza aktualne administracije.

Poudaril je, da je bilo 90 odstotkov novic, ki zadevajo njegovo administracijo negativnih, “kljub dejstvu, da so dosegli odlične rezultate”.

Najpogostejša Trumpova kritika se nanaša na televizijo CNN, katere novinarki so preprečili vstop na novinarsko konferenco 26. julija v Beli hiši, ker je predtem predsedniku postavljala “neumestna” vprašanja.

COMMENTS

Wordpress (0)