Levica ne gre v koalicijo s Šarcem! – Podprla bo morebitno manjšinsko vlado petorčka za projektno sodelovanje – TOPNEWS.si

Levica ne gre v koalicijo s Šarcem! – Podprla bo morebitno manjšinsko vlado petorčka za projektno sodelovanje

Levica ne gre v koalicijo s Šarcem! – Podprla bo morebitno manjšinsko vlado petorčka za projektno sodelovanje

Po več kot treh urah razprave na svetu stranke v Levici odločajo o treh sklepih oziroma treh predlogih. Prvič, da gredo na referendum, ki bo trajal od prvega do osmega avgusta. Drugi sklep je, da bodo na referendumu postavili vprašanje, ali naj levica gre v koalicijo in tretje vprašanje na referendumu pa je, ali naj Levica podpre Marjana Šarca za mandatarja.

Glede na to, da seja še traja ni mogoče zagotovo napovedati ali bo ta vsebina sprejeta v tej obliko. Grele na predloge omenjenih sklepov pa lahko z zagotovostjo napovemo, da očitno svet stranke še ni zavrnil vstopa v koalicijo oziroma podpore Marjanu Šarcu. Če bodo ostala omenjena referendumska vprašanja, pa je mogoče sklepati, da tudi, če bi Levica zavrnila prvi predlog, torej vstop v koalicijo, pa bi lahko na referendumu podprli Marjana Šarca za mandatarja. Omenjeni predlogi namreč omogočajo obe varianti.

V nadaljevanju razprave, kot jo imamo možnost spremljati skozi okno sobe, kjer zaseda Levica na Prešernovi, pa se očitno stvari iz minute v minuto spreminjajo. Sicer pa s seje prihajajo kontradiktorne informacije, saj naj bi takoj po tem, ko so imeli na mizi omenjene sklepe, prvi sklep preoblikovali in sicer tako, da naj bi članstvo vprašali ali je osnutek koalicijske pogodbe sprejemljiva osnova za vstop v koalicijo.

V nadaljevanju je prišlo do glasovanja, kjer pa ni jasno ali je 22 navzočih potrdilo omenjeni sklep ali ga ovrglo, saj je v medijih že zaokrožila informacija, da osnutek koalicijske pogodbe ni sprejemljiv za Levico.

Svet stranke je na koncu sklenil, da vstopa v vlado ne podpre. Stranka Levica tako ne bo vstopila v Šarčevo koalicijo. Luka Mesec pa je po zaključku seje sveta podal izjavo za medije, v kateri je Šarcu ponudil podporo za projektno sodelovanje oziroma podporo manjšinski vladi Marjana Šarca.

 

COMMENTS

Wordpress (0)