Trump napadel Mayjevo: Uničila je Brexit, nič ne bo s trgovinskim sporazumom z ZDA! – TOPNEWS.si

Trump napadel Mayjevo: Uničila je Brexit, nič ne bo s trgovinskim sporazumom z ZDA!

Trump napadel Mayjevo: Uničila je Brexit, nič ne bo s trgovinskim sporazumom z ZDA!

Ameriški predsednik Donald Trump je obtožil britansko premierko Thereso May, da je “uničila Brexit”, in da bi kakršen koli njegov poskus obdržati tesne odnose z Evropsko unijo povzročil malo verjeten dober trgovinski sporazum z ZDA.

“Če sklenejo takšen sporazum (z Unijo), potem bomo mi poslovati z EU namesto z Britanijo, tako, da bi to verjetno uničilo dogovor”, je dejal Trump, ki trdi, da je premierka Mayjeva ignorirala njegov nasvet in se opredelila za strategijo “mehkega Brexita”.

Na novinarsko vprašanje, ali je za britansko premierko res dejal, da je “učiteljica, ki rada ukazuje”, je Trump odgovoril, da je to “lažna novica”.

“Ne, ne, ne, ne. Nikoli nisem rekel nič slabega o njej, to je lažna novica. Menim, da je ona čudovita oseba, z njo se dobro razumem”, je dejal Trump in dodal, da bi bil bivši minister za zunanje zadeve Boris Johnson, ki je odstopil zaradi “mehkega Brexita”, “odličen premier”. “On je zelo nadarjen fant, zelo mi je všeč. Menim, da bi bil odličen premier, menim, da ima tisto, kar je potrebno”, je dejal Trump.

Boris Johnson

Ameriški predsednik je ostro napadel tudi župana Londona Sadiqa Khana, ker se ni postavil po robu teroristom in ga obtožil za porast kriminala v britanski prestolnici.

Prav tako je Trump obtožil voditelje EU, da so uničili svojo kulturo in identiteto, ker so dovolili milijonom migrantom vstop v Unijo.

Predsednik ZDA je še dodal, da bo ohranil odnose z ruskim kolegom Vladimirjem Putinom, kljub zastrupitvi z živčnim strupom novičokom v Salisburyju.

Trump tudi trdi, da milijoni Britancev podpirajo njegovo politiko. Trump je slednje izjavil pred pogovorom s premierko Thereso May. Po kosilu z Mayjevo se je odpravil s helikopterjem v dvorec Vindsor, da bi se sestal s kraljico Elizabeto Drugo.

Med njegovim bivanjem v Veliki Britaniji več tisoč Angležev protestira proti njemu in njegovi politiki.

COMMENTS

Wordpress (0)