Trump kritiziral EU: Enako je slaba kot Kitajska, mi pa trošimo milijarde dolarjev za njihovo obrambo! – TOPNEWS.si

Trump kritiziral EU: Enako je slaba kot Kitajska, mi pa trošimo milijarde dolarjev za njihovo obrambo!

Trump kritiziral EU: Enako je slaba kot Kitajska, mi pa trošimo milijarde dolarjev za njihovo obrambo!

Ameriški predsednik Donald Trump je v pogovoru, ki ga je Fox News objavil v nedeljo, primerjal trgovinske metode Evropske unije s kitajskimi.

“Evropska unija dela verjetno enako slabo kot Kitajska, le, da je manjša”, je izjavil Trump za Fox News.

“Evropejci so imeli lani trgovinski presežek (z ZDA) v višini 151 milijard dolarjev, poleg tega pa mi trošimo celo bogastvo za zvezo Nato, da jih varujemo. To je strašno, kar nam delajo. Vsi imamo na nek način radi Evropsko unijo, vendar te države z nami slabo in nepravično ravnajo”, je dodal. Trump je tudi nekaj časa namenil obrambi svoje odločitve o uvedbi carin na jeklo in aluminij trgovinskim partnerjem Združenih držav Amerike.

“Če jih ne bi uporabljali za vse enako, potem bi se države proizvajalke preko drugih držav izogibale carinam in tu bi izgubljali veliko časa,” je dejal Trump.

“Evropejci ne želijo naših kmetijskih proizvodov. Iskreno, oni imajo svoje kmetijske proizvajalce, ki jih želijo zaščititi. Mi pa ščitimo naše”, je dejal Trump.

Trump je prav tako omenil avtomobilski trg in naštel nemške blagovne znamke na ameriškem trgu, medtem ko ameriški proizvajalci avtomobilov ne uspejo v Evropo izvažati ameriških avtomobilov. Sam osebno že mesece izvaja ofenzivo na vseh področjih trgovine proti Kitajski, ki jo obtožuje za krajo intelektualne lastnine, kot tudi proti Evropejcem in Kanadčanom.

Ob koncu je ameriški predsednik ponovno poudaril, da bo evropskim podjetjem, ki bodo nadaljevala poslovanje z Iranom uvedel sankcije.

COMMENTS

Wordpress (0)