(VIDEO) Putinov obračun z avstrijskim novinarjem, neprestano ga je prekinjal! Rusija bo oskrbovala Avstrijo s plinom do leta 2040 – TOPNEWS.si

(VIDEO) Putinov obračun z avstrijskim novinarjem, neprestano ga je prekinjal! Rusija bo oskrbovala Avstrijo s plinom do leta 2040

(VIDEO) Putinov obračun z avstrijskim novinarjem, neprestano ga je prekinjal! Rusija bo oskrbovala Avstrijo s plinom do leta 2040

Ruski predsednik Vladimir Putin je med obiskom v Avstriji za avstrijsko televizijo dal obsežen intervju. V nekem trenutku je z novinarjem obračunal kar v nemškem jeziku.

Novinar mu je postavljal vprašanja o situaciji v Evropi in EU, dogajanju okoli obeh Korej, Krima in celo ugotovil, da ga kličejo “car” glede na to, kako dolgo je že na oblasti.

Glede na to, da je avstrijski novinar Putina pogosto prekinjal medtem, ko je Putin želel odgovoriti na postavljena vprašanja, ga je ruski predsednik večkrat prosil, naj ga ne prekinja.

To, kar je mnogim padlo v oči je, da je Putin svojo prošnjo novinarju naslovil v nemškem jeziku.

“Če boste potrpežljivi in mi pustili, da odgovorim, boste izvedeli moj stališče o tem vprašanju. Le sekundo, prosim vas, ne hitite. Pustite me, da povem”, je dejal Putin.

Nato je poudaril, da če ga bo pustil govoriti, bo izvedel, kaj zares misli. Zatem je novinarja vprašal, ali ga bo “non-stop” nekaj spraševal ali mu bo dovolil tudi odgovoriti.

“Pustite me, da končam, za boga. Prosim vas, bodite prijazni in mi dovolite, da povem nekaj”, se je pošalil Putin v nemškem jeziku.

Sicer pa je dobro znano dejstvo, da Putin odlično govori nemški jezik, saj je delal nekaj let kot KGB-jev agent v Dresdnu v Vzhodni Nemčiji.

Sicer pa je Putina na Dunaju najbolj očarala 13-letna pianistka Alma Deutscher s posebno skladbo le za ruskega predsednika

Avstrijski gostitelji so Putinu predstavili čudežno deklico za klavirjem, ki je s svojo predstavo očarala predsednika Rusije.

Deklica ima že izkušnje z igranjem skladb na klavirju pomembnežem ob pomembnih dogodkih na sedežu avstrijskega kanclerja.

Od svojega četrtega leta Britanka samostojno piše skladbe in igra klavir. S sedmimi leti je napisala svojo prvo opero.

Pred Putinom je dejala, da je želela napisati skladbo za ruskega predsednika, vendar pa zaradi časovne stiske, saj so ji prepozno sporočili glede Putinovega obiska, ni uspela.

Izvedla je delo, ki je kombinacija neke ruske pesmi z elementi valčka.

Njena izvedba je navdušila Putina, ki je v javnosti vedno resen. Putin se je celo nasmejal in se z deklico pogovarjal.

Sadovi Putinovega obiska na Dunaju: Rusija bo oskrbovala Avstrijo s plinom do leta 2040

Direktorja Gasproma in OMV-ja, Alexej Miller in Reiner Seele, sta na Dunaju v prisotnosti ruskega predsednika Vladimira Putina in avstrijskega kanclerja Sebastiana Kurza podpisala podaljšanje sporazuma o dobavi ruskega plina v Avstrijo do leta 2040.

Gasprom in OMV sta 4. junija proslavljala 50-letnico podpisa prvega sporazuma o dobavi ruskega plina Avstriji, aktualni sporazum bi sicer veljal do leta 2028.

OMV je v sporočilu za javnost po podpisu sporazuma izrazila prepričanje, da bo poraba plina v Evropi rasla z zamenjavo elektrarn na premog z učinkovitejšimi elektrarnami na plin.

“Istočasno bo proizvodnja na podlagi uporabe premoga v Evropi vse manjša, kot se je pokazalo na Nizozemskem”, je opozoril OMV in dodal, da je Mednarodna agencija za energetiko (IEA) napovedala, da bo povpraševanje po plinu v Evropi do leta 2030 naraslo za več kot 20 odstotkov.

“Podpisani sporazum je dodatni dokaz za rastočo potrebo po uvozu plina v Avstriji, kot tudi na splošno v Evropi, potrebo, ki jo je Gasprom pripravljen pokriti. Z realizacijo projekta Severni tok 2 bomo dobavo plina v korist potrošnikov naredili še bolj zanesljivo”, je dejal Miller.

“EU mora do leta 2030 več kot 80 odstotkov svojih potreb s plinom uvoziti. S podaljšanjem sporazuma dajemo pomemben prispevek k zagotavljanju oskrbe Avstrije in drugih evropskih držav, pri čemer imamo pred očmi rastoče povpraševanje in prispevek k zmanjšanju izpustov CO2”, je poudaril Seele.

Seele in Miller sta ocenila, da podpis sporazuma predstavlja ogromen korak v oskrbi prihodnje energetske varnosti Avstrije in Evrope.

COMMENTS

Wordpress (0)