(VIDEO) Matej Tonin: Niti ena koalicija ne bo možna brez NSi! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Matej Tonin: Niti ena koalicija ne bo možna brez NSi!

(VIDEO) Matej Tonin: Niti ena koalicija ne bo možna brez NSi!

Matej Tonin, predsednik NSi resno računa na uspeh svoje stranke na parlamentarnih volitvah, saj bo v nasprotnem ponudil odstop. Tako je izjavil včeraj, če na nedeljskih volitvah NSi ne bo dosegla 10-ih odstotkov.

Glede zborovanja v dvorani Union, kjer so se 30. maja skupaj zbrale stranke SDS, SLS in NSi, ko je prvak SDS Janez Janša izjavil, da je spet zadišalo po pomladi, pa se Mateju Toninu zdi bistveno, da s takšnim zborovanjem stranka NSi pokaže, da je pripravljena sodelovati v dobro Slovenije. Ali bo to na koncu privedlo do vlade ali ne, pa bodo na koncu pokazala koalicijska pogajanja oziroma pogajanja o koalicijski pogodbi. “Jaz sem vedno rekel, da za NSi veljajo enaka pravila igre, to je, da mi imamo jasen program, da smo pripravljeni na sodelovanje z vsemi in da bomo z vsemi odprli koalicijska pogajanja. Videli pa bomo, kam bodo ta koalicijska pogajanja pripeljala in koliko svojega programa bomo lahko tudi uresničili. To bo tisto naše ključno merilo, v katero koalicijo bomo vstopili.”

Torej, če pogledamo naslov te prireditve – Združeni za Slovenijo, vi torej menite, da to ni nujno samo desnica?

Glejte, mi moramo povezati celotno Slovenijo. Slovenija ni samo desnica. Slovenija ima dve pljučni krili. Slovenija bo uspešna šele takrat, ko bo na polno zadihala z obema pljučnima kriloma. Zanesljivo bomo živeli v normalni Sloveniji. Sloveniji, o kateri jaz sanjam, ker si želim, da bi moji hčerki v takšni Sloveniji živeli, da bi se končno veselili uspeha drug drugega, ne pomembno iz kje kdo prihaja, ampak da vsako, ki lahko v tej državi kar koli naredi, bo ta država uspešna. To je tisto, kar Slovenija potrebuje.

Ampak, danes smo slišali, da je lahko uspešna le z desnosredinsko vlado ali z desno vlado.

Glejte, ne vem, kaj so drugi govorili. Vem pa, da smo imeli doslej, v nekem drugem delu, slabe upravljavce. Upravljavce je potrebno zamenjati. Je pa jasno, da je koalicija vedno različna. pomembno je, kdo ima večino v tej koaliciji. Skratka, vsaka koalicija je svoja zgodba.

Ampak, kako vidite, praktično dva dni red volitvami, ankete oziroma karte, ki so sedaj na mizi?

“Jaz sem izjemno vesel za NSi. V zadnji teden smo stopili doslej najmočnejši. Imamo pozitiven trend in prepričan sem, da bo NSi na teh volitvah dosegla zgodovinski rezultat in kakor koli sedaj zlagate stvari skupaj, niti ena koalicija brez NSi ne bo možna,” je zaključil predsednik NSi, Matej Tonin.

COMMENTS

Wordpress (0)