Putin danes odpira prestižni gospodarski forum v Sankt Peterburgu: udeležuje se ga 15.000 udeležencev iz več kot 100 držav – TOPNEWS.si

Putin danes odpira prestižni gospodarski forum v Sankt Peterburgu: udeležuje se ga 15.000 udeležencev iz več kot 100 držav

Putin danes odpira prestižni gospodarski forum v Sankt Peterburgu: udeležuje se ga 15.000 udeležencev iz več kot 100 držav

“Vzpostavitev ekonomije zaupanja” je osrednja tema 22. mednarodnega gospodarskega foruma v Sankt Peterburgu (SPIEF), ki ga bodo danes svečano odprli ruski predsednik Vladimir Putin, udeležilo pa se ga bo približno 15.000 udeležencev iz več kot 100 držav.

Organizatorji so sporočili, da bo med udeleženci približno 40 voditeljev največjih investicijskih skladov na svetu, katerih bilančna vsota presega 13.500 milijard dolarjev, pogovarjali pa se bodo med drugim tudi s predsednikom Putinom.

Glavni organizator SPIEF-a Fundacija Roskongres je sporočila, da bodo predsednik Putin, njegov francoski kolega Emmanuel Macron, premier Šinzo Abe in generalna direktorica Mednarodnega denarnega sklada Christine Lagarde glavni govorniki na plenarni seji, s katero se bo 25. maja uradno začelo delo foruma.

V času SPIEF-a, enega izmed najbolj prestižnih poslovnih dogodkov v svetu, bodo udeleženci foruma in gosti iz vsega sveta razpravljali o največjih izzivih, s katerimi se sooča danes globalna poslovna skupnost. Poskušali bodo identificirati potenciale za nadaljnjo gospodarsko rast.

V času SPIEF-a bo predvidoma potekalo več kot 90 dogodkov, kot so delavnice, okrogle mize, poslovni dialogi, tematski delovni zajtrki, televizijske razprave, itd

Guverner Sankt Peterburga Georgj Poltavčenko je izjavil, da “je zanimanje za SPIEF med podjetji in med svetovnimi politiki kljub nedavni retoriki še naprej visoko,” in dodal, da se pričakuje, da bo forum obiskal tudi ameriški veleposlanik v Rusiji John Hantsmen, ki bo prvi ameriški funkcionar, ki bo obiskal SPIEF po letu 2013, ko so se odnosi med Moskvo in Washingtonom poslabšali.

SPIEF tradicionalno privablja številne voditelje držav in vlad ter ključne javne osebnosti, vodje mednarodnih organizacij in vodilnih podjetij, globalne gospodarske in finančne strokovnjake, analitike in medije.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)