Sirija zavrnila zahtevo ZDA: Ali bodo iranske sile prisotne v Siriji, je vprašanje naše suverenosti in ni tema pogovora! – TOPNEWS.si

Sirija zavrnila zahtevo ZDA: Ali bodo iranske sile prisotne v Siriji, je vprašanje naše suverenosti in ni tema pogovora!

Sirija zavrnila zahtevo ZDA: Ali bodo iranske sile prisotne v Siriji, je vprašanje naše suverenosti in ni tema pogovora!

Sirija je zavrnila poziv ZDA po umiku iranskih sil in borcev libanonskega Hezbolaha iz te, z vojno uničene države.

“To vprašanje ni na agendi pogovorov, saj se tiče suverenosti Sirije”, je sporočil namestnik sirskega ministra za zunanje zadeve Faisal Mekdad.

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo je pred kratkim od Irana zahteval drastične spremembe, od tega, da odstopi od jedrskega programa do tega da zapusti Sirijo ali pa se bo soočil z ostrimi ekonomskimi sankcijami, je spomnil Reuters.

“To, ali se bodo iranske sile ali Hezbolah umaknile ali ostale v Siriji, ni tema pogovorov, saj je to zadeva sirske vlade”, je prenesla besede Mekdada libanonska tv Al Mayadeen.

Mekdad je poudaril, da namerava Damask povrniti “vsak ped zemlje”, kot tudi, da bi lahko bil po zmagi nad uporniki v enklavah okoli prestolnice Damaska “naslednja tarča sever ali jug”.

“To je naša odločitev in odločitev naših prijateljev. Glede na to, da smo stopili na pot neposredni nevarnosti teroristov v Damasku, so vrata odprta proti severu ali jugu”, je dejal Mekdad.

Namestnik sirskega zunanjega ministra Mekdad je še dejal, da Sirija “izjemno spoštuje” rusko vojaško podporo, kot tudi podporo svetovalcev iz Irana in Hezbolaha, poroča Associated Pess.

COMMENTS

Wordpress (0)