(VIDEO) Šok! Odpovedan sestanek med Severno in Južno Korejo: Negotovo srečanje med Donaldom Trumpom in Kim Jong-unom! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Šok! Odpovedan sestanek med Severno in Južno Korejo: Negotovo srečanje med Donaldom Trumpom in Kim Jong-unom!

(VIDEO) Šok! Odpovedan sestanek med Severno in Južno Korejo: Negotovo srečanje med Donaldom Trumpom in Kim Jong-unom!

Severna Koreja je odpovedala srečanje z Južno Korejo in zagrozila, da bo odpovedala srečanje med ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in Kim Jong – unom zaradi načrtovanih ameriških vojaških vaj z Južno Korejo, poročajo južnokorejski mediji.

Pjongjang je odpovedal pogovore s Seoulom zaradi vojaških vaj Južne Koreje in ZDA, je povzela južnokorejska tiskovna agencija Yonhap medije v Severni Koreji. Skupne vojaške vaje Južne Koreje in ZDA se Severni Koreji zdijo kot vaja za invazijo na Severno Korejo in provokacija sredi otoplitve odnosov med obema državama.

AFP je poročala, da je Severna Koreja tudi zagrozila, da bo preklicala visoko pričakovani vrh med ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in severnokorejskim liderjem Kim Jong-unom.

Po trditvah južnokorejskih politikov bi se morala Donald Trump in Kim Jong-un sestati v Singapurju 13. junija.

Poslanec južnokorejske vladajoče politične stranke Choi Jae-sung je novinarjem povedal, da je Singapur najverjetnejši kandidat za lokacijo tega zgodovinskega srečanja, kot tudi, da bi morala oba liderja pripotovati v Singapur že 12. junija.

Trump in Jong-un bi se morala najverjetneje pogovarjati o denuklearizaciji Severne Koreje in možni vzpostavitvi diplomatskih odnosov, je dejal Choi, poroča severnokorejska agencija Yonhap.

ZDA nadaljujejo s pripravami na vrh Donalda Trumpa in Kim Jong-una

Ameriške oblasti niso bile obveščene o spremembi stališča Severne Koreje in nadaljujejo s pripravami na sestanek Donalda Trampa in Kim Jong-una, je sinoči sporočil State Department.

“Nadaljujemo naprej s pripravami in nismo obveščeni o kakršnihkoli spremembah”, je dejala tiskovna predstavnica State Departmenta Heather Nauert.

Južnokorejska agencija Yonhap je poročala, da je Severna Koreja zagrozila, da bo odpovedala sestanek liderja Kim Jong-una z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom zaradi vojaških vaj v Južni Koreji.

COMMENTS

Wordpress (0)