25. maja bo EU ponovno uvedla projekt ORWELL 1984: Bruselj uvaja “diktaturo birokracije”, službe bodo lahko jemale podatke z računalnikov državljanov EU! – TOPNEWS.si

25. maja bo EU ponovno uvedla projekt ORWELL 1984: Bruselj uvaja “diktaturo birokracije”, službe bodo lahko jemale podatke z računalnikov državljanov EU!

25. maja bo EU ponovno uvedla projekt ORWELL 1984: Bruselj uvaja “diktaturo birokracije”, službe bodo lahko jemale podatke z računalnikov državljanov EU!

Bruselj bo lahko “kradel” zasebne podatke Evropejcem s pomočjo “državnih Trojancev”, kar se prikriva z raznimi eufemizmi, potrebo po večji varnosti in podobnimi opravičili. Konkretno, nova splošna pravila o varovanju podatkov GDPR (General Data Protection Regulation), ki bodo v EU stopila v veljavo 25. maja, bodo omogočila državnim telesom in službam, da “jemljejo” podatke iz računalnikov državljanov EU.

Nemški časnik Deutsche Wirtschaft Nachrichten imenuje novi zakon z “diktaturo birokracije” Evropske unije, ki ga je “zakamuflirala v demokracijo”. “Ti absurdni predpisi so zgrozili vse tiste, ki so jih prebrali”, piše avtor članka Ronald Barazon.

“Vendar pa, kljub splošnemu nezadovoljstvu, se državljani EU poskušajo prilagoditi kontradiktornim predpisom. Očitno je, da so politiki v Bruslju in Strasbourgu uspeli državljanom EU popolnoma spremeniti dojemanje vladavine prava,“, piše nemški novinar.

Po sprejemu Lizbonske pogodbe leta 2009 se je situacija v Evropi poslabšala v temeljih. Evropski parlament in Svet EU, ki ju sestavljajo predstavniki nacionalnih vlad, lahko sedaj blokirajo drugi druge, medtem ko se je moč Evropske komisije dramatično povečala.

Po letu 2009 se ta trend intenzivira, kar še bolj postavlja pod vprašaj same temelje demokracije in izziva bes državljanov. Evropski parlament brez odpora sprejema temeljna načela in delegira komisije za formuliranje odločitev, ki se kasneje v glavnem spremenijo. Ustvarjena je situacija, da je v Evropski uniji edini pravi zakonodajalec Evropska komisija, medtem ko se Evropski parlament praktično sploh ne vmešava v njeno delo.

Evropska komisija izkorišča to situacijo in ustvarja eno za enim opazovalno telo z neomejenimi pooblastili. Deluje kot zakonodajno telo, za nespoštovanje svojih predpisov pa določa denarne kazni. Volitve in referendumi služijo za ustvarjanje privida demokratičnega procesa.

Da bi prikril to prakso, Bruselj poziva državljane, da izrazijo svoja stališča. Vendar pa, stališča javnosti so teme, o katerih se razpravlja le na obrobjih, potrebna pa so, da bi se ustvaril privid demokratičnega procesa.

“Razen tega, večina ljudi izve za nova pravila šele, ko so že uvedena in ko je prepozno. Tako se prikriva obstoječa diktatura birokracije”, piše Barazon.

“Po novih pravilih o varovanju podatkov, večina programov zagotavlja dostop do podatkov, lahko pa jih uporabljajo tudi hakerji. Državne agencije, policija, pravosodje in tajne službe že uporabljajo obstoječe praznine v zakonodaji. Mnoge države že imajo zakone, ki dopuščajo uporabo državnih virusnih programov ali “državnih Trojancev”, ki prevzemajo informacije z računalnikov državljanov”, piše DWN.

“Tisti, ki jih je novi zakon prizadel, čeprav ne vsi, so končno uvideli absurd novih predpisov in so ostali šokirani. Jezni so in kričijo, na koncu pa se pokorijo. Namesto, da bi protestirali pred Evropsko komisijo, Parlamentom in Svetom, se obupano poskušajo držati nejasnih in protislovnih pravil.

“Inšpektorji iz Bruslja lahko določijo kazni tudi do 20 milijonov evrov ali 4 odstotke letnega prometa, državljani pa upajo, da bodo v svoji brezskrbni sobi obvarovani pred samovoljo evropskih birokratov”, zaključi Ronald Barazon.

Katera je trenutno najvarnejša aplikacija dostopna vsakemu uporabniku mobilnega telefona?”

Po najnovejših raziskavah je aplikacija Biocoded tista, ki lahko nudi maksimalno zaščito med komunikacijo preko mobilnih telefonov. Ima dvojni zaščitni protokol, ki zagotavlja popolnoma varno komunikacijo. Je preverjena in odobrena s strani neodvisnih varnostnih agencij. Med njeno uporabo so sporočila in klici kriptirani, najbolj zanimiva opcija v njenem okviru je kriptiran “group chat” in časovno omejena samo-uničevalna sporočila. Vsi podatki, ki se jih pošilja ali izmenjuje v okviru te aplikacije so popolnoma zaščiteni in nihče do njih nima dostopa, tudi v primeru kraje telefona, če so podatki zaklenjeni znotraj aplikacije.

Edward Snowden je priporočal Signal, kot aplikacijo, ki ponuja največjo stopnjo varnosti podatkov. S pojavom Biocoded aplikacije je Signal dobil realno konkurenco in morda celo izgubil vodilno položaj, saj naj bi Biocoded ščitil podatke bolje kot Signal aplikacija, kar potrjuje tudi dejstvo, da jo varnostne sile nekaterih držav uporabljajo za interno komunikacijo. Na ta način ima vsak uporabnik praktično najvišjo možno zaščito podatkov na svojem telefonu in pri komunikaciji preko interneta.

Aplikacija je dostopna na vseh mobilnim napravah (Android, iOS in Windows), več informacij lahko vidite tukaj.

COMMENTS

Wordpress (0)